Zoek
Sluit dit zoekvak.

mijn droom: audicien worden

Beste baas van de audiciens,

Met veel belangstelling las ik uw vacature voor audicien in de krant en ik besefte meteen: hier heb ik wel oren naar. Ik hoefde niet achter mijn oren te krabben om te solliciteren op deze leuke functie. Sterker nog: ik klom meteen in mijn pen om jullie een brief te schrijven. Audicien worden lijkt me heel leuk, vanwege het contact met mensen. Dat vind je natuurlijk echt bij geen enkel ander bedrijf. Jullie begrijpen: dit klinkt mij als muziek in de oren.

Waarom ik een toevoeging ben voor jullie bedrijf, is omdat ik alles wat mij verteld wordt, meteen goed in mijn oren knoop. Ik ben erg loyaal en heb geen 9-tot-5-mentaliteit. Daarnaast zou ik nooit iemand een oor aannaaien, wat voor jullie natuurlijk uitzonderlijk fijn is. Mijn tomeloze inzet wordt dan ook altijd waanzinnig gewaardeerd. Ooit won ik zelfs een oorkonde voor medewerker van het jaar. Klinkt dit jullie als muziek in de oren? Schroom dan niet om mij uit te nodigen voor een prettig gesprek.

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,

Lenneke

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

16 reacties

 1. Eigenlijk heb ik geen idee hoe ik zo op je blog terecht gekomen ben, maar leuk!! Ben erg benieuwd hoe het met je sollicitatie afloopt meid!
  xx Frederique
  Ik heb ook een blog, als je het leuk vindt, kun je eens een kijkje nemen.

   1. Ik schreef laatst een dergelijke brief naar een opticien. Dat ik altijd dacht dat hun beroep saai was, maar de brillenwinkel mij de ogen deed openen. Al die montuurtjes, lenzen en sterktes… soms zag ik door de bomen het bos niet meer. Afwisselend werk is het, dat wel. In mijn brief schreef ik ook dat ik uitkeek naar een reactie. Hun brief terug deed me grote ogen opzetten. Ze vroegen of ze me konden spreken onder vier ogen, omdat ze dachten dat ik ze niet serieus nam. Hun wantrouwen in ogenschouw nemend heb ik ze hier maar vriendelijk voor bedankt. In scheve ogen had ik geen zien. Nu zie ik uit naar een andere baan. Mocht je nog iets weten…?

 2. hahah als audicien zijnde kan ik je zeggen dat we meer van dit soort sollicitatiebrieven en personen goed kunnen gebruiken ;-) Waar heb je gesolliciteerd? En heb je al iets van ze gehoord?

  Succes in ieder geval!
  Liefs

  1. Mocht ik ooit echt audicien willen worden, solliciteer ik bij jullie. Maar die kans is best wel nul.

 3. Na het lezen van je brief glunderde ik van oor tot oor. Geweldig, ik hou van je humor!

 4. Geweldig! Echt heel leuk dit!
  Vooral ook de succeswensen in de reacties zijn tof xD iets met sarcasme niet snappen, gok ik?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.