Almachtig Apple - freelennse
hersenscheten

almachtig Apple

Gewillig laat je je gebruiken. Sterker nog: dagelijks hang je aan mijn lippen. Je ondergaat de aanraking van mijn vingers met plezier. Zo’n twaalf uur per dag. Zeven dagen per week. Nooit heb je een dag vrij, maar je klaagt niet, je zeurt nooit en je werkt altijd mee. Natuurlijk krijg je zo nu en dan de tijd om even op te laden, maar vaak ga je onvermoeibaar door. In al die tijd dat we samen zijn, heb ik nog maar één minpunt aan je kunnen ontdekken…

Je verdraait namelijk mijn zinnen nogal vaak. Gelukkig weet ik me er meestal wel uit te lullen, dus echt kwalijk neem ik het je niet. Lieve iPhone, als ik kon, zou ik met je trouwen.

Het kan zijn dat bovenstaande tekst je bekend voorkomt. Ik publiceerde dat namelijk al eerder. Ruim een jaar geleden om precies te zijn. Het is mijn langste relatie ooit. En ik vrees dat ik nooit op mijn gouden lover uitgekeken raak. Ik hou van almachtig Apple.

Applegekkie

Laatst werd ik door Natalie (WebgrrlNL) op 42Bis genoemd als Applegekkie. Iemand met doorgeslagen Appleliefde. Yes, I am. En ik schaam me er allerminst voor. Elke dag vult mijn hart zich met liefde als ik naar mijn iPhone 5S (met barst in scherm), iPad, MacBook Pro of iMac kijk. Sterker nog, ik ben voornemens om een nieuwe MacBook te kopen. Zo’n superdure, weet je wel. Met een Retinascherm. Gewoon, omdat Apple mijn religie is. En omdat iemand de economie draaiende moet houden. Met die flutbedragen voor een of ander Androidtoestel zet je natuurlijk ook geen zoden aan de dijk. En nou ja, ik heb slechts een eenvoudige smaak – Ik ben altijd tevreden met het beste.

Natalie schreef dat het misschien gewoon een bepaald type mens is dat Applegekkie is. Motivaction maakte het mentalitymodel: een doelgroepenindeling. Volgens Natalie vallen #applegekkies onder de gemaksgeörienteerde mens. Onbezorgd, plezierig en comfortabel leven staat centraal. Maar ook zijn ze materialistisch, vermaak- en ervaringsgericht en hechten ze waarde aan uiterlijk vertoon. Ik citeer Natalie:

“Maar niets over innovatief zijn. Hier zie je duidelijk het prototype Applefan in terug. Ze zijn dus helemaal niet zo modern en innovatief als ze zelf denken…”. 

An apple a day…

Zoals je misschien al aanvoelt: Natalie is anti-Apple. Want  ‘Apple is niet open source en houdt niet van delen’. Nou en, ik deel ook nooit. Koop twintig bakken ijs voor mezelf (geen grap) en o wee als iemand eraan komt. Zij vindt ook het geld dat je voor Appledingen moet uitgeven een groot nadeel. Wij #applegekkies geven bakken met geld uit aan onze superfancy spullen, die we dan ook nog eens allemaal aan elkaar kunnen koppelen! Hartstikke duur, maar minstens zo fijn. Producten van Apple zijn gewoon my drug of choice. Het is mijn therapie, mijn religie, mijn way of life, mijn alles. Wist je dat Michael Bublé zich voor zijn liedje Everything liet inspireren door producten van Apple? Noem me een simpele ziel, omdat ik houd van producten die gemakkelijk werken. Waarom zou ik moeilijk doen als het zo makkelijk kan? Ik bedoel, “Android” is niet voor niets lastiger te typen dan “Apple”. En het spreekwoord “an apple a day keeps the doctor away” is natuurlijk ook niet voor niets in het leven geroepen. Die producten van Apple verbeteren kwaliteit van leven en daar kan niemand omheen.

PS: ik zou het waarderen als jullie deze blogpost met een korreltje zout nemen. Haatmails van Androidfans lees ik niet. En post al helemaal niet. Brieven zijn veel te ouderwets. En als er geen ‘Verstuurd vanaf mijn iPhone’ onder je e-mail staat, beantwoord ik hem niet eens.
Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reply Rick de Haan 03/06/2014 at 17:51

  Heerlijk eerlijk! “Gewoon, omdat Apple mijn religie is.” Gewoon, ervoor uitkomen. Niet moeilijk over doen. Zo zouden er meer moeten zijn! :)

  Verstuur vanaf mijn Windows-PC

  • Reply freelennse 03/06/2014 at 17:52

   Ik heb heel even gespeeld met de gedachte om “Windows-PC” te veranderen in “iMac”…

 • Reply traveller4you 03/06/2014 at 19:43

  Ik ben het volledig met je eens ! Apple rules the world ;-)

 • Reply Natalie 03/06/2014 at 19:43

  Dank je wel Len, dat je mij inspireerde tot het schrijven van mijn blog over Applegekkies. Ik heb me ook goed vermaakt met deze reactieblog en ik zal je verder nergens in tegenspreken want ik laat jou gewoon in je waarde. Jij mag je hart laten vullen door Appleliefde, maar één ding vraag ik je wel:
  Val mij er niet mee lastig!!

  • Reply freelennse 03/06/2014 at 19:47

   Ik geef je wel een iPhone voor je verjaardag ;-)

   • Reply Natalie 03/06/2014 at 20:34

    Geef ik jou een Samsung voor de jouwe! ;-)

 • Reply Lisanne 03/06/2014 at 20:52

  ‘En als er geen ‘Verstuurd vanaf mijn iPhone’ onder je e-mail staat, beantwoord ik hem niet eens.’

  XD

  Je bent geniaal. Haha. Met een grote lach gelezen, wederom.

 • Reply lara 03/06/2014 at 22:43

  Wat schrijf je heerlijk! Je hebt een nieuwe lezer erbij! :)

  • Reply freelennse 03/06/2014 at 22:47

   Dank je wel! Altijd leuk om te horen.

 • Reply Svenja 04/06/2014 at 10:05

  Ik deel de Apple liefde helemaal met jou!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.