de beste versie van jou
lobi, persoonlijk

de beste versie van jou

The best way to love someone is not to change them, but instead, help them reveal the greatest version of themselves.

De meeste citaten over veranderen – of het juist niet veranderen – ken je wel. Denk maar aan ‘mensen veranderen niet’ en ‘eens een dief, altijd een dief’. Eigenlijk heb ik daar nooit over nagedacht, omdat ik nog nooit iemand echt heb willen veranderen. Ja, natuurlijk vond ik het vroeger irritant dat mijn broer naar TMF keek op volume hier-word-je-bijna-doof-van en wenste ik vurig dat hij dat voor mij zou veranderen. En uiteraard vind ik het vervelend dat sommige mensen in mijn omgeving werkelijk altijd te laat zijn. Maar of ik ze veranderen wil? Nee. Het hoort bij ze. En ik houd van ze om wie ze zijn.

Laatst las ik bovenstaande quote. Ik werd aan het denken gezet. Mensen veranderen wil ik niet, maar van mensen helpen word ik intens gelukkig. Zelf vind ik het ook fijn als iemand mij stimuleert om iets te gaan doen waar ik eigenlijk bang voor ben of als iemand mij opbouwende kritiek geeft. Dus… zullen we afspreken dat we vanaf nu alleen nog maar mensen omhoog helpen, in plaats van naar beneden halen? Beetje liefde verspreiden? Ja? Ok, deal!

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.