lieve Sint - freelennse
brieven die ik toch nooit op de post doe, hersenscheten

lieve Sint

Lieve Sint,

Ik weet dat het nog een beetje vroeg is, hoor. Ik weet ook dat u zelfs nog niet eens in het land bent. Maar dat is nu juist het grote voordeel van het wereldwijde web, u kunt het vanuit Spanje ook gewoon lezen. Nog zo’n groot voordeel: u hoeft niet in mijn vieze schoenen te grijpen om deze brief te pakken te krijgen. Het nadeel: u krijgt geen echte wortel (ook geen neppe) voor uw echte schimmel. Of moet het nu met een hoofdletter, omdat het een raspaard is? Ik weet het niet. Daar schrijf ik deze brief ook niet voor. Ik wilde u eigenlijk alleen maar even vertellen dat ik u echt een toffe peer vind. Ondanks dat u al jaren niet meer bij mij bent geweest, terwijl ik toch al zo lang zoetjes ben. Oké, ik heb niet elke dag schone sokken aangetrokken en ik rook ook nog steeds, maar toch. Lief ben ik wel. Het lijkt mij nu de hoogste tijd om mij hiervoor te belonen. Ik zal u uitleggen waarom ik dat vind. Inmiddels ben ik tweeëntwintig jaar en heb ik dus al heel wat moeten doorstaan in mijn leven. Al heel wat verjaardagen, herfsten en winters.., het is verschrikkelijk. Jammer genoeg heb ik daar ook heel veel over moeten klagen. Het lot wil dat ik nog steeds met twee huisgenoten woon en zij moeten dus constant mijn gezeur aanhoren. Dat is toch niet eerlijk? Ik heb dus een heel mooie oplossing gevonden op Funda. Het is echt een heel leuk, klein (ja, echt!!) huisje dat heel knus is. Het is echt iets voor mij. Ik zie mezelf daar al helemaal wonen. Natuurlijk niet alleen voor mezelf, nee, het is beter voor iedereen. Ik kwam alleen één kink in de kabel tegen. Het kost geld. Om precies te zijn 143.000 euri. U begrijpt dat ik dat niet heb liggen. Dus als u zich geroepen voelt om een beetje een duit in het zakje te doen, het zakje hangt meteen rechts van de voordeur als u binnenkomt. Ik heb geen schoorsteen ziet u, dus ik laat de sleutel in het slot en als u dan een beetje handig hengelt, kunt u zo naar binnen.

Nou, de groeten,

Lenneke

PS: volgend jaar zal ik mijn brief wat korter houden en/of netjes onderverdelen in alinea’s
PS2: maar dat doe ik alleen als ik dit jaar wel een cadeautje krijg hoor
PS3: u mag mij ook gewoon een rijke man geven en dan vraag ik noooooit meer iets

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply Mylene 06/11/2013 at 07:50

  Oh man, als die Sint nou eens zou luisteren hè…

 • Reply Sas 06/11/2013 at 08:15

  Haha erg leuke brief. Ik hoop dat hij luistert ;)

 • Reply Sinterklaas 06/11/2013 at 08:26

  Nee sorry. Had je maar liever moeten zijn dit jaar. (oké, het gebrek aan alinea’s deed het hem)

 • Reply Naomi 06/11/2013 at 12:16

  Ik hoop dat die lieve sint naar je luistert! Een huisje is altijd fijn.

 • Reply Nils 06/11/2013 at 13:53

  Like!

 • Reply Ice Pandora 06/11/2013 at 17:47

  Haha, jij schrijft super! Misschien zou je je overwegen met
  die wortel voor s(S)chimmel :P xx

 • Reply Josephine 06/11/2013 at 20:17

  Ik denk dat het wel goed komt als je het paard van Sinterklaas een virtuele wortel geeft.

 • Reply Manon 06/11/2013 at 20:20

  Ja zou de sint maar eens luisteren anders kan je ook de kerstman vragen?.. haha je hebt er wel een leuke brief van gemaakt zeg en ik hoop dat je snel je plekkie krijgt

 • Reply Janine 06/11/2013 at 21:18

  Hahahaha, geniaal!!!!! Ik vind dat je hele goede gefundeerde argumenten hebt om een heeel goed sinterklaarcadeautje te krijgen, ik duim met je mee!

 • Reply Vanessa 08/11/2013 at 13:18

  Haha, leuk om te lezen! Leuke blog heb je trouwens :)

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.