Zoek
Sluit dit zoekvak.

gek op geld

Stiekem, diep in ons hart, zijn we allemaal aasgieren. De uitdrukking ‘geld maakt niet gelukkig’ is in mijn ogen dan ook een beetje een leugen voor eigen bestwil. Wie wordt er nu niet gelukkig van alle vrijheid die je krijgt door keiharde euro’s op je bankrekening? Ik beken maar meteen: ik wel. Maar toch ben ik ook zo iemand die zich dagenlang kan vermaken met nadenken over sites als VakantieVeilingen. De website waar men tegen elkaar gaat bieden op iets wat we totaal niet nodig hebben, maar wat wel erg leuk is. De website waar je urenlang achter elkaar biedt om uiteindelijk te winnen. En ik twijfel over wat nu de belangrijkste reden is om zo lang door te blijven gaan. Het geld besparen? Wat uiteindelijk niet zo is, want je geeft geld uit aan iets wat je niet nodig hebt, dus in zekere zin bespaar je geen cent. Het winnen? Eerder stoppen dan dat je bemachtigd hebt waar je op stuitte – ik wilde zeggen ‘waar je voor kwam’, maar dat is je reinste onzin – dat is natuurlijk geen optie. Of is het puur de verveling die ons tot wanhoop drijft? De wanhoop die altijd weer tot uiting komt. Want wat me het allermeest verbaast aan websites als VakantieVeilingen: men overbiedt al gauw met een euro of 10. Waarom houden we met zijn allen die prijs niet gewoon lekker laag door er met een euro overheen te gaan? Dat zou toch het beste zijn voor allemaal? Maar ach, waar denk ik eigenlijk over na. Geld moet rollen. Omdat het toch niet gelukkig maakt.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.