lui zijn is reuzefijn
hersenscheten

lui zijn is reuzefijn

Soms zijn er tientallen dingen die ik op mijn denkbeeldige lijstje heb gezet. Soms heb ik dan simpelweg geen zin om ook maar iets, net zo denkbeeldig, van dat lijstje af te strepen. Dan hang ik liever op de bank dan dat ik mezelf daadwerkelijk nuttig ga maken. En soms, soms geef ik daar gewoon aan toe. Want lui zijn, lieve kijkbuiskinderen, is echt reuzefijn! Het is tijd om tijd te nemen voor lui zijn. En ja, daar zijn argumenten voor aan te dragen. Lekker lui zijn is hartstikke gezond! Je kunt lekker bijkomen van alle drukte en stress, ook als die er niet waren. Je hoeft niet eens per se te slapen, alleen rusten is ook prima. En als je moeder het er niet mee eens is, probeer dan het volgende: “Mam, ik heb gelezen op freelennse.nl dat je van rust slimmer wordt. Want tijdens rust, rusten je hersenen ook. Mijn hersencellen krijgen genoeg kans om te herstellen van ál die activiteiten van afgelopen tijd! Dus als ik genoeg rust neem, word ik heel slim. En als ik heel slim word, krijg ik ook een heel goede baan, veel centjes op mijn vette bankrekening en kan ik, als het moet, je onderhouden. En omdat je naast een goed stel hersenen ook een goed uiterlijk nodig hebt voor succes: van slaap word je mooier. Ja, hallo, wat dacht je? Dat het zogenoemde schoonheidsslaapje een fabel was? Vergeet het maar! Van die extra uurtjes slaap word ik een stuk knapper. Tijdens mijn slaap vernieuwen mijn huidcellen zich. Daarna zie ik er dus weer mooi, fris en fruitig uit! En om die baan te behouden, moet ik goed mijn best doen en kan ik me niet te vaak ziek melden. Zeker in deze tijden van crisis, mam, is het een privilege om een baan te hebben. Ze knikkeren je er zo uit, hoor. Vooral als je dus vaak ziek bent en je werk bij collega’s neer moet leggen. Tijdens mijn slaap maak ik antistoffen aan en blijft mijn immuunsysteem in een topconditie! Eigenlijk ben ik het dus aan mezelf verplicht om lekker lui te zijn. Dan blijf ik scherp en kan ik tijdens mijn actieve uurtjes bergen werk verzetten! Maar goed, ik heb me alweer veel te veel ingespannen nu. Kost me weer een paar dagen van mijn leven. Dus, mam, welterusten.”

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply Lisa 11/01/2012 at 10:59

  Haha ik ga deze post uit mijn hoofd leren. Niet om mijn moeder te overtuigen, maar om mezelf te overtuigen!

  • Reply freelennse 11/01/2012 at 15:38

   Haha, dat is ook een goede optie inderdaad :-)

 • Reply mam 11/01/2012 at 12:10

  Goed eten, wat je moeder of vader op tafel zet, is ook een voorwaarde om te presteren dushi <3

 • Reply Naomi 11/01/2012 at 12:28

  Heldenpost!

 • Reply Tilly 11/01/2012 at 13:35

  Hey Len, leuk-leuk-en nog eens leuk.
  Ik ben meteen fan van jouw columns!
  Succes!

  • Reply freelennse 11/01/2012 at 15:38

   Lief! Dank je wel!

 • Reply Nils 11/01/2012 at 22:04

  Iets langer slapen nog … ;-P

  • Reply freelennse 12/01/2012 at 10:49

   Ik ga maar niet vragen waar je nou precies op doelt… ;-)

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.