Zoek
Sluit dit zoekvak.

Favorieten

Tijd om een lijstje te maken met mijn favorieten!

Van gadgets tot boeken en van podcasts tot ondernemers die me inspireren en waar ik al dan niet graag mee samenwerk. Dit lijstje blijf ik aanvullen, dus sla ‘m lekker op in je favorieten, maak er je startpagina van of bezoek ‘m handmatig vijf keer per dag. Doe wat je wil. 😄

Goed om te weten: deze blogpost bestaat uit affiliatelinks, wat wil zeggen dat ik een deel van je aankoopbedrag krijg als je iets bestelt via mijn link— ook als je iets anders koopt dan het oorspronkelijke product waar ik over vertel. Het kost jou geen cent extra en je maakt mij er onwijs blij mee, want dankzij #projectpassiefinkomen investeer ik o.a. in mijn blog, cursussen en crypto, waar ik dan ook weer over kan delen. Dank je wel!

Gadgets

Apple Watch Series 5

Ohhh, wat heb ik lang over dit pareltje getwijfeld. Voorheen dacht ik altijd dat het een heel dure stappenteller was — of een soort veel te dure afstandsbediening voor je iPhone. De Apple Watch die ik heb is de goudkleurige kast van 40 millimeter, met het roze sportbandje en het roségouden Milanese bandje. De Apple Watch maakt me oprecht een betere ondernemer: ik slaap beter, hij bespaart me heel veel tijd doordat Siri alles voor me regelt én ik berichtjes in kan spreken (of gewoon kan negeren) en ik hoef niet constant met mijn iPhone rond te sjouwen. Ben dol op dit ding en een uitgebreide recensie van de Apple Watch Series 5 vind je hier.

Sony WH-1000MX3

Ik heb ook hier een tijdje over getwijfeld, maar had ‘m veel eerder moeten kopen: deze noisecancelling koptelefoon van Sony. Ik heb dankzij dit ding een veel betere focus, luister naar mijn favoriete podcasts (die vind je hieronder) en kom tot rust met ASMR, afspeellijsten als Maximum Concentration en pianomuziek. Daarnaast is ‘ie handig om mee te bellen, zodat ik kan interviewen zonder m’n telefoon vast te houden.

Boeken

Alles is uitvogelbaar

Marie Forleo is een Amerikaanse lifecoach, motivational speaker en ze maakt online content waar je je vingers bij aflikt en je dromen mee waarmaakt. En ze schreef dus een boek: Alles is uitvogelbaar. Alles is uitvogelbaar is fan-tas-tisch. Het geeft je de moed om je dromen waar te maken en significante veranderingen in de wereld teweeg te brengen. Niet zonder angsten, maar óndanks je angsten. Je gelooft na het lezen meer dan ooit in je eigen kunnen en het zorgde bij mij zelfs voor een spirituele doorbraak.

You are a badass

Zo’n zelfhulpboek dat me al jaren bijblijft. Ik kreeg het ooit te leen, las het, raakte geïnspireerd, dacht nog regelmatig aan het boek en nu staat het gelukkig weer in mijn kast om er geregeld weer uit te halen. You are a badass van Jen Sincero barst van de wijze lessen (ontdek hier de 5 grootste) en is een soort van mijn bijbel. Dit boek inspireert je je hartenvuur te volgen, je dromen waar te maken en te doen waar jíj je goed bij voelt.

Focus AAN/UIT

Tijdens het lezen van dit boek dacht ik eigenlijk alleen maar ‘o, shit’. Omdat ik nu eindelijk begreep wat ik al die tijd verkeerd deed. Daarna dacht ik dan meteen ‘o, yes!’, omdat ik ook leerde hoe ik het wél goed kan doen. Dit boek geeft je veel meer rust, ruimte in je hoofd en heel veel inzichten. Verplichte kost, als je het mij vraagt.

Big Magic

Big magic is een heerlijk (en) inspirerend boek. Elizabeth Gilbert schrijft fantastisch. Met humor, mooie inzichten, motiverende adviezen.  Een van mijn favoriete stukjes:
“Want ik wilde — net als Eileen — ook een zo uitbundig mogelijk versierd tijdelijk leven leiden. Ik bedoel niet alleen lichamelijk; ik bedoel emotioneel, spiritueel, intellectueel. Ik wil niet bang zijn voor felle kleuren, gewaagde beslissingen, vreemde ervaringen, rare ambities, plotselinge veranderingen of zelfs mislukkingen.”

Dit boek motiveert me om aan de slag te gaan. Het heeft drempels weggehaald en zorgde ervoor dat de eerste vier hoofdstukken van mijn boek op papier staan. Let wel: na jaren ertegenaan hikken om te beginnen. Dus, koop dit boek als je (weer) creatief wil zijn en wil máken.

Écht ondernemen

Wat een heerlijk boek! Lekker leesbaar (geen wonder, als het je lukt om ‘juridische blabla naar gewoon Nederlands’ te vertalen, is een boek schrijven een eitje, denk ik dan), grappige voorbeelden en tegelijkertijd inhoudelijk echt heel erg sterk. Charlotte is niet bang om haar kijk op het ondernemen te delen, eigen fouten bloot te geven en aan zelfreflectie te doen. Ze vertelt je gewoon waar het op staat. Het fijne aan dit boek is dat je (her)ontdekt dat je alles op jouw manier mag doen, zolang je je maar aan de wetten houdt en je integer bent. Charlotte geeft je onwijs veel (praktische) tips om een bedrijf te bouwen waar jij oprecht achter staat. Gouden marketingtips, haar strategie om in de media te verschijnen (want ‘een week in de media, is een week niet geleefd’), handvatten om een goede prijs te bepalen — je krijgt het allemaal. Een praktisch handboek en een musthave (en -read) voor iedere ondernemer. Écht.