Zoek
Sluit dit zoekvak.
Lieke Hester - Het kan ook nooit normaal

Het kan ook nooit normaal

Dat een van mijn lievelingsinternetters en eigenlijk ook gewoon -mensen een boek aan het schrijven was, vond ik al zó tof. En dat ik het dan ook nog als één van de eersten mocht lezen en recenseren — toen kon ik helemaal m’n geluk niet op. Lieke (@liekeschrijft) schreef een boek over haar belevenissen als hoofdagent. Naast dat ik haar zo leuk vind en geniet van haar verhalen, brengt dit boek me ook terug naar m’n eigen politietijd waarin ik toen toch stiekem wel een beetje een blauw hart kreeg. Goed, wat vind ik van Het kan ook nooit normaal van Lieke Hester? Je leest het in deze recensie! (Also: bonusmateriaal onderaan deze blogpost.)

Het kan ook nooit normaal

Het kan ook nooit normaal is een boek vol politieverhalen van agente Lieke Hester — je weet wel, die agente met die enorme knot op haar hoofd in de serie Bureau Burgwallen. Maar ze is meer dan agent:
ze blogt en vlogt als Liekeschrijft, is dol op ijskoffie en lekker eten, strooit met gele hartjes en ze is gek op de reuring op de Wallen. In Het kan ook nooit normaal doet ze een boekje open over haar leven als agent. Haar inspirerende, beangstigende, spannende, grappige en altijd bijzondere verhalen zijn een ode aan haar werk, haar dappere collega’s en alle hulpverleners.

Afwisselende verhalen: qua onderwerp, qua emoties, qua lengte. Van een zakkenroller aanhouden tot een lijkvinding tot een reanimatie uitvoeren of een uit de hand gelopen ruzie sussen: Lieke doet het allemaal. Soms zelfs allemaal op dezelfde dag.

Non-stop Het kan ook nooit normaal lezen 📚

Hoe beleefde ik deze belevenissen van een hoofdagent?

Zoals ik net al even schreef: Lieke neemt me weer even mee terug in de tijd. Het is echt alsof je met haar mee bent op stap en alsof je ernaast staat als terwijl ze haar werk doet. De verhalen zijn goed gekozen: je leest niet alleen maar ellende en verderf, je leest ook de mooie dingen. De afwisseling is precies goed — het houdt je geboeid (haha) en betrokken. Elke keer dat een verhaal afgelopen is, wil je door naar het volgende. Om na het laatste verhaal tot de conclusie te komen dat je er nog wel honderd had willen lezen. En het waren er al best veel…

Het is knap hoe eerlijk Lieke is. Hoe het een écht inkijkje is in de blauwe wereld, zonder sugarcoating of politiek correct-zijn. De grove grappen die je nodig hebt om zelf overeind te blijven, de saamhorigheid tussen de collega’s — het is echt heel erg goed opgeschreven en weergegeven. Met humor, met authenticiteit, met liefde. Je vliegt door dit boek heen. Het is geen feitelijke opsomming van wat er gebeurde; Lieke geeft je een kijkje in haar hoofd en in haar persoonlijke leven. Hoe ze opa altijd oop noemde (net als ik), hoe ze haar shit gebruikte om anderen te helpen en hoe ze — als op het eerste gezicht stoere en onaantastbare (politie)vrouw — moet dealen met de gevolgen van een heftige mishandeling. Zo opgeschreven dat het niet voelt als zware kost, maar zonder onder stoelen of banken te steken wat het met een mens doet. Well done.

En hoewel Lieke altijd zegt “dat ze niet bij de Eftelingpolitie werkt”, heb ik me héél erg vermaakt met dit boek. Van een lach (om de hilarische scheldwoorden en de gesprekken met collega’s) tot een traan als ze iemand weet te redden van zelfdoding. Lieke, bedankt! 💛

♥ Waardering: 9.

Lieke Hester — Het kan ook nooit normaal
HarperCollins / 2022 / 9789402709674
Het kan ook nooit normaal is bij Bol.com te koop voor €21,99.

Ik heb het e-book van Het kan ook nooit normaal gekregen. Deze blogpost bevat affiliatelinks.
Meer boekentips nodig? Een overzicht van al mijn boekrecensies tot nu toe vind je hier. Eerder weten welke boeken ik op dit moment lees? Volg me dan op Instagram.

Bonusmateriaal van baby-Lenn in uniform 👮🏻‍♀️

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Eén reactie

  1. Hele leuke review! Ik ben al een tijdje benieuwd naar dit boek als ik het bij andere voorbij zag komen, maar door jouw recensie wil ik het helemaaaal lezen. Thanks girl!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.