Zoek
Sluit dit zoekvak.
Nasi resultaat

door de lens: koken, kraambezoek, knokken

Was weer een fijn weekje. Ik heb besloten het begin van een nieuwe week anders aan te pakken, stond weer lekker in de keuken, ontdekte een nieuwe plek, knuffelde een baby en was lekker aan het werk. Heerlijk om na alle hectiek van de afgelopen maanden weer in wat rustiger vaarwater te komen. Heb wel het idee dat m’n lichaam dat ook merkt, want ik val om de haverklap in slaap op de bank. ?

ZONDAG
Laatst las ik bij Lianne dat zij de zondag als het begin van een nieuwe week ziet. Eerst dacht ik ‘haha die is gek’ en al vrij snel daarna kwam ik erop terug. Best wel een ontspannen gedachte, dat ik dan op zondag mijn nieuwe week áltijd goed begin. Door lekker te koken, mijn huis schoon te maken, fris beddengoed, uitgebreid douchen… I like her thinking. Dus vanaf deze week beschouw ik zondag als de eerste dag en dat bevalt me opperbest.

Ik begin m’n dag met een wandeling met Vince, zoals altijd. Deze ochtend wordt ‘ie gegrepen door een andere hond, die uit een tuin ontsnapt en hem meteen naar de hals vliegt. Ik schrok me dood, probeerde Vince te bevrijden en liep met knikkende knietjes verder. Vince is al zo bang voor andere honden en dit soort knokpartijen helpen echt niet… Voordat ik wegging, had ik bedacht dat ik meteen zou gaan schoonmaken, maar om dit rotgevoel kwijt te raken, ging ik eerst maar even koken. Ik maakte alvast hete kip voor vanavond en kookte de rijst, zodat ik die vanavond kan bakken. Want het begin met een ‘n’ en eindigt op ‘euken’. Precies. Nasi uit eigen keuken. Huehuehue.
Zondag kookdag

Nasi makenEerlijk is eerlijk: ik stelde mezelf niet teleur. En nee, ik kan niet koken zonder mijn hele keuken onder te smeren.
Nasi resultaatOok vandaag was ik weer zo veel mogelijk offline. Zo fijn. Misschien houd ik dat er wel in als weekendritueel. Ik maakte schoon en luisterde ondertussen een aflevering van de podcast van Janne Schuijn: Anders is eigenlijk heel gewoon. Te luisteren via Spotify. In deze aflevering gaat het over je anders voelen dan de rest, over dingen bespreken die anderen niet op tafel gooien en een andere kijk op het leven hebben. Ik voelde precies wat ze zei en vind het daarom ook echt een fijne podcast. Daarna luisterde ik naar een aflevering van Leef Je Mooiste Leven: over relaxen en geen stress hebben. Toch fijn te horen dat er meer mensen zijn die zich graag in de rust en de natuur begeven.

Oh, en jongens, is er íets lekkerder dan helemaal fris en met gladde benen in een schoon bed stappen? Dat is echt mijn favoriete moment van de zondag. Ik lees momenteel het boek van Bianca Toeps: maar je ziet er helemaal niet autistisch uit. Heel interessant om een kijkje in de autistische keuken te krijgen.
Schoon bed en Bianca Toeps
MAANDAG
Wel een beetje jammer dat mijn lichaam vond dat ik zo lang mogelijk écht moest genieten van mijn schone bed. Ik lag wakker tot een uur of drie, haha. No biggie.
Wakker worden in een schoon bed

Ik begin met het maken van lijstjes voor Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten. Ben sinds begin dit jaar vast lid van het team en blijf het elke week zo leuk vinden om te doen. Sowieso vind ik Twitter een heel leuk sociaal medium. Sinds ik de stelregel heb dat ik mensen waarvan ik de tweets écht niet wil lezen gewoon blokkeer, is het nog veel leuker geworden. Ik heb helemaal geen zin in negatieve blagen en trollen. Mijn account, mijn regels. Hetzelfde geldt voor Instagram. Mensen waarvan ik niet wil dat ze me volgen — bijvoorbeeld omdat ik daar een ongemakkelijk gevoel van krijg, omdat ze alleen maar reageren als ze iets stoms te vertellen hebben of als ze me dm’s sturen waar ik niet van gediend ben —, blokkeer ik zonder waarschuwing. Zelf volg ik ook maar heel weinig mensen, omdat ik merkte dat het me veel te veel prikkels gaf.

Lijstjes maken DIWMOTZ

Als ik weer eens beweer dat ik een slechte motoriek heb en iedereen denkt dat het wel meevalt. Nah.

Ontbijtgranen gevallen

Al een jaar of honderd geleden kocht ik een paar van dit soort bakken ijs, maar ik vergat telkens dat ze in de vriezer liggen. Tijd om er eentje open te trekken en vakkundig leeg te lepelen. Maar dat gaat zomaar niet, moet Magnum gedacht hebben. Je moet eerst het folietje verwijderen en de bak tien minuten(!) laten staan, voordat je de bovenste laag chocolade breekt en je lepel in de pot steekt. Wát doen mensen in die tussentijd? Wachten is niet per se mijn sterkste kant. Maar goed, smaaktechnisch: would recommend.  ⭐️⭐️⭐️⭐️

Bak ijs Magnum

DINSDAG
Ik had het zó warm dat ik naar de supermarkt ging voor verkoeling. En omdat ik even wat drinken wilde halen, want de groene ijsthee komt me een beetje de neus uit. Ik drink behalve dat geen frisdrank en wil eigenlijk ook helemaal stoppen met frisdrank drinken, dus ik zoek naar een fijne vervanger. Ik kocht twee flesjes Spa, zonder prik. Want ik ben alleen dol op bubbels als het in mijn champie zit. Anyway, ik kocht twee smaken: raspberry apple en lime jasmine. Die eerste is lekker, die tweede vond ik niks an. Dus heb ik nu maar besloten om zelf stukjes fruit in een waterkan te knikkeren, want dit is veel te overpriced voor wat je krijgt. Vinnik.

Spa Reine raspberry apple
Overigens is bovenstaande niet gesponsord. Ik kwam op LinkedIn een interessant stuk in Het Financieele Dagblad tegen over vloggers en hun sponsordeals. Ondanks de reclamecodes, blijken veel vloggers hun sponsordeals niet te vermelden. Nu is er een nieuwe campagne gelanceerd: ‘#ad Herken de reclame op internet’. Een goede zet, denk ik. Of moet ik dan ‘z#ad’ zeggen? Mocht je benieuwd zijn hoe het bij mij zit: als ik iets gekregen heb, vermeld ik dat in de blogpost of op Instagram in de lopende tekst en/of met ‘#gekregen’. Word ik betaald voor een samenwerking op mijn blog, dan staat er altijd een asterisk in de titel — ik had hier ook ‘sterretje’ kunnen schrijven, maar elke gelegenheid die ik krijg om ‘asterisk’ te tikken, grijp ik met beide handen én toetsenbord aan — én vermeld ik het onderaan de blogpost.

Als je trouwens meer wil weten over de reclamecode social media & influencer marketing, dan moet je effe op het linkie klikken.

Ik heb weer eens een écht heel fijne werkdag. Ik schrijf teksten voor Chiela (volgtip!) die te gekke interieurfoto’s maakt en een held is met styling. Ook verwerk ik feedback op teksten voor een detacheerder in ICT. Heb het al zo vaak gezegd en blijf het zeggen: het is zó leuk om met zo veel verschillende ondernemers en bedrijven te werken. Deze week heb ik heel veel te doen, dus ik eet lekker arbo-onverantwoord achter m’n bureau.
Brie eten

Ondanks dat het zesmiljoenmiljard graden was, besloot ik toch maar te koken. Ik maakte voor het eerst quesadillas en moet zeggen dat ik mezelf en mijn record knoflook in één gerecht weer overtroffen heb.
Quesadillas maken Quesadillas in de pan Quesadillas eten

WOENSDAG
Je dag beginnen met een afspraak bij een superleuke klant. Da’s toch wel favoriet. Ik ging naar Debby om het een en ander te bespreken voor de teksten voor haar nieuwe website. Echt heel veel zin in om aan te beginnen én in het eindresultaat. 
Volvo V70 stuur

DONDERDAG
Weer een lekker daggie aan het werk. Ik schreef onder andere een blogpost voor fiKks: een organisatie die helpt heel Nederland schuldenvrij te maken.  Vandaag werkte ik extra hard door, want vrijdag wil ik een dagje vrij. Ook op Instagram liet ik weer even van me horen:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik ben een beetje klaar met mensen met grote bekken en mensen die mijn tijd verdoen. En zo is er wel meer op te noemen, dus ik dacht, ik maak eens een lijstje van situaties waarin we een ander precies niets verschuldigd zijn.⁣ ⁣ — Je hoeft je persoonlijke waarden en prioriteiten niet te verdedigen.⁣ — Zeg je ‘nee’, terwijl een ander ‘ja’ wil horen, dan is een uitleg echt niet verplicht.⁣ — Sorry zeggen als je het niet meent, is nergens voor nodig.⁣ — Je hoeft jezelf niet te veranderen, zodat anderen je leuk vinden.⁣ — Jij beslist over jouw tijd, ook als iemand anders je honderd mails stuurt waarop je zogenaamd moet antwoorden of als iemand jouw luisterende oor nodig heeft.⁣ — Je bent niet verantwoordelijk voor andermans geluk, zeker niet als het ten koste gaat van dat van jou.⁣ ⁣ Je hoeft he-le-maal niets als het niet oké voelt. Je bent goed zoals je bent.

Een bericht gedeeld door Lenneke — lekker leven ✨ (@freelennse) opEigenlijk wilde ik broodjes hete kip maken, maar daar had ik eigenlijk helemaal geen zin in. Sneed m’n kip dus maar in reepies en maakte er kipshoarma van. Ook meer dan prima.
Zelf kipshoarma maken
Prima broodje kipshoarma

VRIJDAG
Stond op, keek naar m’n bed en dacht: hey, het vinkje voor opstaan heb ik alvast binnen. ✅Heb dus m’n deken uit de hoes gehaald, want de nachten waren nog zo warm. Maar nu heb ik het halverwege de nacht elke keer ijskoud, dus werp ik dat ding toch maar weer op bed. En ik was juist zo trots dat ik eindelijk zonder deken in mijn hoes kon slapen. ?
Vinkje voor het opstaanWilde vandaag vrij zijn, omdat ik mijn auto ging ophalen in Utrecht. En ik wilde ook al maandenlang op kraamvisite in Vianen, dus dit kon ik mooi combineren. Ik gaf het boek van Lonneke Sanders & Carmen Groenefelt cadeau: Welpje en het verdwenen zonnetje. Dit is zo’n ontzettend mooi boek dat ik het vanaf nu serieus aan iedereen die een kindje krijgt cadeau ga doen. Met de les in dit boek kan je echt niet vroeg genoeg beginnen. (En ben sowieso vet trots op Carmen en haar illustraties, waarmee ze mij al eerder aan het huilen kreeg.)
Welpje en het verdwenen zonnetjeIk daagde mezelf ook uit om weer eens een strakke jurk te dragen. Hoewel ik altijd roep dat je écht helemaal oké bent zoals je bent, heb ik ook echt wel mijn onzekere dagen. Weken. Dan vind ik het ineens weer heel spannend om mezelf zo te laten zien. Aan het eind van de dag keek ik nog even in de spiegel en was ik toch wel heel blij dat ik het ‘gewoon’ gedaan heb.
Jurk dragen
ZATERDAG
Nieuwe plekken ontdekken is één van mijn favorietjes. Ik was nog nooit in Rees in Duitsland geweest, dus besloot daar maar eens verandering in te brengen. Het is niet heel groot, wel toeristisch, ze hebben er heerlijk eten, het ligt aan de Rijn en er staan prachtige panden. Al met al: een succes.
Rijn in Rees DuitslandLunch in ReesMooi pand in ReesIn Rees stond er een kraam met onder andere erwtensoep, dus dat kocht ik. Ja, het zweet gutste tussen mijn tetten door, maar ik stond gewoon een soepie op te warmen. En het was oprecht de lekkerste erwtensoep die ik ooit at.
Erwtensoep
Daarna viel ik als een blok in slaap op de bank en op zondagochtend ben ik dit weekoverzicht aan het maken. Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘pisnicht, pannenkoeken, poetsen‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.