Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: examen gehaald en vallen en niet meer op kunnen staan

Ja, jemig, het is wel een heel narcistische blog geworden zo, met al die weekoverzichten op een rij. Sorry, jongens, maar ik heb weinig gaatjes (ha-ha) voor het schrijven voor freelennse.nl. Ik wil er echt meer tijd voor vrijmaken, maar je snapt dat betaalde opdrachten voorgaan. En als je dat niet snapt, hoop ik voor je dat je geen zzp’er bent. ;-)

ZONDAG
Ha, eerder zagen jullie al dat ik een examen deed voor AdWords en dat ik jammerlijk faalde. Vandaag deed ik dat examen nog een keer en toen haalde ik hem wel. Hier mag je even een momentje inlassen om te klappen of om meteen naar beneden te scrollen en alvast in het reactieveld ‘je bent een heldin’ of gewoon ‘gefeliciteerd’ te tikken.


Om te vieren dat ik het examen gehaald had (en bovenal omdat ik gewoon lui was en zin had in vies vet eten), bestelde ik patat met gyros en een familiebak knoflooksaus. #nevernoteating


MAANDAG
Ik werkte wat en in de avond stopte ik me weer helemaal vol met mergpijpen. Kennen jullie dat? Dat er nog drie in een pak zitten, dat je er eerst één eet en denkt ‘ja, laat ik er nog maar één nemen’ en dat je daarna denkt ‘ja, één terug in de kast leggen slaat ook nergens op’? Nou ja, daarom at ik dus het hele pak leeg.

Daarna sprong Vince op me en hebben we de avond op de bank doorgebracht. Luie wezens zijn we.

DINSDAG
Van deze dag heb ik welgeteld nul foto’s en eerlijk gezegd heb ik ook geen idee meer van wat ik gedaan heb.

WOENSDAG
Meestal werk ik op woensdag tot laat en race ik daarna naar de snackbar om een familiezak friet te halen voor mezelf. Dat was deze woensdag niet anders. Ik at trouwens ook een krokodel (dit is geen grap) en ik zit er zeer serieus over na te denken om daar een recensie over te schrijven. Verder beviel het Vince wel, dat op de bank liggen, dus kwam hij dat weer even doen. Ik heb dat hele ‘je mag niet op de bank-reglement’ maar de deur uitgedaan, hoor. Werd niks.

DONDERDAG
Jaaa, mijn tas van Brandfield kwam binnen! Binnenkort lees je daar meer over. #cliffhanger #lekkernieuwsgierigmaken

Ik vond het weer tijd om mezelf te verwennen, dus ik belde de Chinees tegenover mijn huis en bestelde een rijsttafel. Terwijl ik dit typ en de foto’s weer zie, zit ik nog effe een potje na te genieten. Nondeju, wat is dat lekker.VRIJDAG

Het was een mooie ochtend. Niets dat wees op de rotdag die het worden ging.


Vandaag werd Vince ziek. Breekt toch altijd een beetje mijn hart, hoor. En mijn nacht. Ik sliep op de bank, zodat Vince me wakker kon maken als hij naar buiten moest. En dat deed ‘ie braaf. Elk uur.

ZATERDAG
Oh, deze dag was de horror, jongens. Vince werd dus vrijdag ziek; hij kreeg ontzettende diarree. Sorry als je een beelddenker bent. Ik zal je niet vertellen hoe het eruitzag. Op een gegeven moment merkte ik dat Vince niet meer op kon staan. Hij probeerde het steeds weer, maar het lukte hem niet. Eerst dacht ik dat hij misschien verkeerd gelegen had en daarom wat last had van zijn achterpoten. Na een tijdje kon ik het niet meer aanzien en belde ik de dierenarts. We moesten meteen naar het dierenziekenhuis komen en dat deden we natuurlijk. Even een gratis tip: als je niet zo sterk bent (net als ik) en niet echt lange arme hebt (net als ik), neem dan geen grote hond van 45 kilo (net als ik). Dat is niet praktisch als je die in de auto moet tillen. Eenmaal in het dierenziekenhuis kreeg Vince wat onderzoeken. Hij bleek bijna aan het uitdrogen te zijn. Zijn organen zijn allemaal perfect en met zijn rug en heupen is gelukkig ook niets mis. Ook werd een beroerte uitgesloten. Vince kreeg een infuus en heel veel koekjes en godzijdank mocht ik hem weer mee naar huis nemen. Daarna deed ik nog snel wat boodschapjes en hebben Vince en ik de rest van de avond geslapen.


Ik werd op mijn knapst wakker op de bank…

… en Vince sliep nog effe door.

Totdat we dus in het dierenziekenhuis waren. Hier heeft ‘ie al een heel kek verbandje om, want er moest bloed afgenomen worden.


Hij was blij dat we weer naar huis gingen. En ja, ik moet een grotere auto. Of vooral een hogere auto.


Vince moest nog even bijkomen van de dag en van alle lieve berichtjes en aandacht. <3

ZONDAG
Ik werd al vrij vroeg wakker en ging maar meteen uit bed om Vince kapot te knuffelen. Gelukkig ging het weer wat beter met hem. Jammer genoeg wilde hij me nog steeds niet helpen met de was, maar vooruit. Ik liet hem niet zo ver uit als anders, omdat hij nog een beetje zwak is.


Vervolgens maakte ik maar eens een lijstje. Ik wist dat ik aardig wat moest doen, maar wat ook alweer… Nou, dit dus. Kijk mij gewoon eens effe volwassen zijn, hè. Gekkenwerk!


Wat niet op het lijstje stond, maar wat ik ook bovenal moest doen: eten. En Californication kijken. Want: Hank Moody. <3


Wat je dus volgende week bij de zondag gaat zien, weet je ook alvast, als je goed naar mijn lijstje kijkt. Nou, fijne week en doe geen dingen die ik ook niet zou doen. Kus voor je kop!

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

 1. RE: de mergpijpen. Je mag bij mij altijd aanbellen voor koffie, maar als je er wat bij te knagen wilt zul je me toch van tevoren moeten inlichten of zelf wat meenemen, precies om de reden die jij schetst: het pak MOET leeg. En in een eenmenshuishouden (sic) is er ook niemand om je aan een stoel te binden (bla bla got the T-shirt).

  O en gefeliciteerd heldin. Doe je dat examen bij Google zelf? Ik ben als toets- en examenhater nu wel blij dat ik al een paar jaar niet meer voor mijn brood schrijf…

  1. Erg, hè?! Had ik maar wat minder bodemdrift. Dat examen doe je gewoon online bij Google, ja! Heel blij dat ik het gehaald heb. :-)

 2. Arme Vince, maar HOERA dat hij weer beter is!! En HOERA dat je je examen hebt gehaald!!
  Ik ben trouwens elk dagboek weer verbaasd over de alle junkfood die je eet?? en nu mergpijpjes erbij: ik ben jaloers. Ik zou binnen een week (?) maat huge hebben en diabetes type 2.
  Je schrijft leuk, ik lees het graag!!

  1. Hahaha, dank je wel! Ja, eten is nu eenmaal mijn lievelingshobby. En dan het liefst met zo veel mogelijk calorieën. Bedankt voor je compliment! Mijn dag kan niet meer stuk.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.