Zoek
Sluit dit zoekvak.
maschafeokistova-happylife

happy life

maschafeokistova-happylife

Mascha Feokistova – Happy life

Het boek van Mascha Feokistova – Happy life gaat over Mascha zelf. Het is geen autobiografie en het gaat ook niet – zoals velen wellicht verwachtten – over make-up. Dit boek vertelt wel deels het leven van Mascha, maar het gaat vooral om de lessen die zij heeft geleerd. Zo wordt er aandacht besteed aan school, uit huis gaan, carrière maken, geld, geld sparen, familie, vriendschap, contact en vrienden durven maken, happy zijn, ‘nee’ zeggen, hoe je overkomt, feedback geven en nog veel meer.

Hoe happy werd ik van Mascha Feokistova – Happy life?

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik dit boek als eerste las nadat ik mijn lievelingsboek der lievelingsboeken heb gelezen. Na ‘De waarheid over de zaak Harry Quebert‘ valt alles een beetje in het niet. Maar goed, het gaat hier over Mascha Feokistova – Happy life.

Ik heb dit boek in twee uurtjes uitgelezen. Niet alleen doordat het niet heel veel pagina’s heeft (176), maar ook doordat het lekker wegleest. Ondanks dat het allemaal op zichzelf staande hoofdstukken zijn, heb ik niet het idee dat ik ineens iets totaal anders lees. Ik mis geen overgangen, het loopt vloeiend in elkaar over.

Wat ik nog wel het meest waardeer aan dit boek – naast de foto’s, die zijn echt prachtig – is de eerlijkheid van Mascha. Hoe ze vertelt dat ze op sociaal vlak nog wel eens moeite heeft met het omgaan met het geld dat ze heeft. Het is geen geheim dat Mascha beter verdient dan gemiddeld en daar wordt nog wel eens kritiek op geleverd op het wereldwijde web. Hoe Mascha over haar familie (met name over haar opa) spreekt, is ook heel hartverwarmend. Ik lees haar blog en bekijk haar video’s al jaren, maar na het lezen van dit boek, heb ik wel nog meer respect gekregen voor deze jonge ondernemer.

Ook thumbs up voor de pagina’s met ‘ik ben het waard’ en het verzoek om feedback achterin het boek. Ik vind het zonde om in mijn boeken te schrijven, dus ik zet het lekker online. Leuk dat Mascha vraagt om er een foto van te maken en deze te delen op Twitter. #MaschaHappyLife ;-) O, en nog een leuk detail: haar sociale media staan bij de streepjescode. Ik houd van dit soort details.

Jammer vind ik wel dat er heel veel fouten in het boek zitten. Dubbelingen, zowel pleonasmen (‘online site’) als meerdere keren hetzelfde vertellen, veel punten missen waar spaties juist teveel zijn en zelfs ‘ik wordt’ is een paar keer terug te vinden. Puntje aftrek dus…

mascha feokistova - happy life

♥ Waardering: 7.

Mascha Feokistova – Happy life
Bertram + de Leeuw  / 2014 / 9789461561589
Bij Bol.com te koop voor €14,95.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

4 reacties

  1. Jammer van de fouten, ik kan daar ook altijd zo slecht tegen. Maar het lijkt mij wel een leuk boek!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.