verzonnen verhalen

ik vergeet hem nooit

Pas een jaar of tien was ik toen ik wegliep van huis. Snel had ik wat kleding over elkaar aangetrokken en wat lolly’s in mijn zak gestopt. Salmiaklolly’s, want dat waren de lekkerste. Eigenlijk mocht ik er niet aankomen, want ik was al heel wat kilo’s te zwaar. Dat vertelden mijn klasgenoten me althans altijd. Met een boterham met pindakaas in mijn hand liep ik de deur uit. Een laatste keer keek ik achterom. Niet te lang, uit angst om me te bedenken. Het huis waar ik zo lang gewoond had met mijn lieve mam en hond, zou ik niet meer terugzien. Ik moest me haasten, herinner ik me, want mijn moeder kon rond dit tijdstip thuiskomen. Na een klein uur lopen kwam ik aan op het station en stapte in een willekeurige bus. Op het eindpunt stapte ik uit. Om mij heen zag ik alleen maar bushokjes. Omdat ik niet wist waar ik heen zou moeten lopen, besloot ik om nog een bus te pakken. Bij een willekeurig bushokje ging ik weer zitten. Na een paar minuten kwam er een man naast me zitten. Hij zag dat ik huilde. Terwijl de tranen over mijn wangen biggelden, graaide hij in zijn binnenzak. Uit diezelfde zak kwam een briefje van vijftig tevoorschijn, dat hij me toestopte. “Hiermee kan je weer veilig naar huis. Alles komt weer goed,” sprak hij. Een knuffel en een aai over mijn bol volgden, waarna hij de bus instapte en vertrok.

Nu ben ik stukken ouder en heb ik een heerlijke baan met fijne collega’s. En ondanks dat mijn baas niet weet wie ik vroeger was, zal ik hem nooit vergeten.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

19 reacties

 • Reageren Josephine 11/11/2013

  Wow, wat mooi geschreven. Ik hou altijd van jouw stukjes.

 • Reageren Femke 11/11/2013

  Wauw… Mooi!

 • Reageren Nikki 11/11/2013

  Echt heel lief van die man jeetje.

 • Reageren R.S. 11/11/2013

  Dit is echt een mooi stukje, is het echt gebeurd?

 • Reageren Eline 11/11/2013

  Prachtig geschreven!

 • Reageren Hilde 11/11/2013

  Wat mooi geschreven zeg! :)

 • Reageren Kimberly 11/11/2013

  Dit heb je echt heel mooi geschreven zeg, wauw!

 • Reageren Lyanne 11/11/2013

  Wauw wat mooi! Ik zag het einde totaal niet aankomen. Heel gaaf!

 • Reageren Kelly 11/11/2013

  Wauw, wat een prachtig stukje. Ben er even stil van.

 • Reageren Eva 11/11/2013

  Jeee wat mooi zeg.

 • Reageren Daan 11/11/2013

  Zo, mooi!

 • Reageren Tjuly 12/11/2013

  Oh… ontroerend!… Mooi!

 • Reageren Allissa 15/11/2013

  Prachtig (:

 • Reageren Kauthar 18/11/2013

  Mooi. Ik heb net je blog ontdekt, en zou het woord ‘mooi’ bijna onder elk gelezen stuk wel kunnen zetten. Ik houd het maar hierbij ;). Thanks for making me smile.

 • Reageren Jorinde 15/01/2015

  Wat schrijf jij goed! Prachtig verhaal.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.