Zoek
Sluit dit zoekvak.
lolly

ik vergeet hem nooit

Pas een jaar of tien was ik toen ik wegliep van huis. Snel had ik wat kleding over elkaar aangetrokken en wat lolly’s in mijn zak gestopt. Salmiaklolly’s, want dat waren de lekkerste. Eigenlijk mocht ik er niet aankomen, want ik was al heel wat kilo’s te zwaar. Dat vertelden mijn klasgenoten me althans altijd. Met een boterham met pindakaas in mijn hand liep ik de deur uit. Een laatste keer keek ik achterom. Niet te lang, uit angst om me te bedenken. Het huis waar ik zo lang gewoond had met mijn lieve mam en hond, zou ik niet meer terugzien. Ik moest me haasten, herinner ik me, want mijn moeder kon rond dit tijdstip thuiskomen. Na een klein uur lopen kwam ik aan op het station en stapte in een willekeurige bus. Op het eindpunt stapte ik uit. Om mij heen zag ik alleen maar bushokjes. Omdat ik niet wist waar ik heen zou moeten lopen, besloot ik om nog een bus te pakken. Bij een willekeurig bushokje ging ik weer zitten. Na een paar minuten kwam er een man naast me zitten. Hij zag dat ik huilde. Terwijl de tranen over mijn wangen biggelden, graaide hij in zijn binnenzak. Uit diezelfde zak kwam een briefje van vijftig tevoorschijn, dat hij me toestopte. “Hiermee kan je weer veilig naar huis. Alles komt weer goed,” sprak hij. Een knuffel en een aai over mijn bol volgden, waarna hij de bus instapte en vertrok.

Nu ben ik stukken ouder en heb ik een heerlijke baan met fijne collega’s. En ondanks dat mijn baas niet weet wie ik vroeger was, zal ik hem nooit vergeten.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

19 reacties

  1. Mooi. Ik heb net je blog ontdekt, en zou het woord ‘mooi’ bijna onder elk gelezen stuk wel kunnen zetten. Ik houd het maar hierbij ;). Thanks for making me smile.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.