de hel van '13 - freelennse
hersenscheten, persoonlijk

de hel van ’13

Tientallen mails, honderden zweetdruppels, ontelbaar koppen koffie en twaalf sloffen sigaretten verder. Het begon vorige week al goed.  ‘Hi, hallo. Door een storing in het systeem heb ik me niet kunnen inschrijven voor het afstuderen. Kunt u mij helpen?’. Dit is een enorm ingekorte versie van de e-mail die ik naar mijn school stuurde. Gelukkig was ik niet alleen, dus de stress kon gedeeld worden. Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd en bleef maar heen en weer lopen. Uiteindelijk is het toch voor elkaar. Gelukkig werd alles meer dan goed gemaakt toen ik zag dat ik de tofste afstudeerbegeleider ooit heb.

Het wordt een tijd van vierkante ogen, pijnlijk zitvlees, oververmoeide hersenen en tientallen kilo’s overgewicht. Een half jaar lang zal ik moeten zwoegen, huilen en lachen om vervolgens met een simpel papiertje de school te verlaten. Want, ja, daar doen we het allemaal voor: een papiertje. Je krijgt geen kekke gadgets mee, laat staan een glimmende Jaguar. Nee, een A4’tje met je naam, opleiding en handtekening erop. Desalniettemin heb ik er zin in.

De finale is aangebroken. Na 3,5 jaar gebikkeld te hebben, wordt het tijd dat ik begin met afstuderen. En vandaag is het zover. Mijn eerste dag van een half jaar vol met plezier, zwoegen, hartkloppingen, heel veel sigaretten en stress. En omdat ik dus heel bang ben dat ik deze periode niet overleef, wil ik jullie bedanken voor alle leuke reacties. X!

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply mam 04/02/2013 at 07:22

  Succes met je afstuderen …
  Trots op je :-*

 • Reply Martina 04/02/2013 at 08:35

  Heel veel succes!

 • Reply Sas 04/02/2013 at 09:03

  heel erg veel succes!

 • Reply SanneWierda 04/02/2013 at 10:16

  Je hebt de goede kop gekozen. Afstuderen is namelijk hels. Ik ben bijna klaar. HALLELUJA!!!

 • Reply Anneke 04/02/2013 at 15:20

  He bah, afstuderen. Ik moet volgend jaar en heb er nog weinig zin in. Maar toch maar doorgaan, voor dat papiertje.
  Succes ermee!

 • Reply Marieke 04/02/2013 at 17:00

  Ohh vreselijk, haha… Moet er niet meer aan denken. ;)
  Desalniettemin: heel veel succes gewenst! Je kan het!

 • Reply Anouk 04/02/2013 at 17:42

  Succes! :)

 • Reply LNNK 04/02/2013 at 18:07

  Heel heel veel succes! Ik ga voor je duimen.

 • Reply Josephine 04/02/2013 at 19:48

  Heel veel succes Lenneke!

 • Reply TSC 04/02/2013 at 21:42

  Heel erg veel succes !!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.