Zoek
Sluit dit zoekvak.

de hel van ’13

Tientallen mails, honderden zweetdruppels, ontelbaar koppen koffie en twaalf sloffen sigaretten verder. Het begon vorige week al goed.  ‘Hi, hallo. Door een storing in het systeem heb ik me niet kunnen inschrijven voor het afstuderen. Kunt u mij helpen?’. Dit is een enorm ingekorte versie van de e-mail die ik naar mijn school stuurde. Gelukkig was ik niet alleen, dus de stress kon gedeeld worden. Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd en bleef maar heen en weer lopen. Uiteindelijk is het toch voor elkaar. Gelukkig werd alles meer dan goed gemaakt toen ik zag dat ik de tofste afstudeerbegeleider ooit heb.

Het wordt een tijd van vierkante ogen, pijnlijk zitvlees, oververmoeide hersenen en tientallen kilo’s overgewicht. Een half jaar lang zal ik moeten zwoegen, huilen en lachen om vervolgens met een simpel papiertje de school te verlaten. Want, ja, daar doen we het allemaal voor: een papiertje. Je krijgt geen kekke gadgets mee, laat staan een glimmende Jaguar. Nee, een A4’tje met je naam, opleiding en handtekening erop. Desalniettemin heb ik er zin in.

De finale is aangebroken. Na 3,5 jaar gebikkeld te hebben, wordt het tijd dat ik begin met afstuderen. En vandaag is het zover. Mijn eerste dag van een half jaar vol met plezier, zwoegen, hartkloppingen, heel veel sigaretten en stress. En omdat ik dus heel bang ben dat ik deze periode niet overleef, wil ik jullie bedanken voor alle leuke reacties. X!

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

10 reacties

  1. He bah, afstuderen. Ik moet volgend jaar en heb er nog weinig zin in. Maar toch maar doorgaan, voor dat papiertje.
    Succes ermee!

  2. Ohh vreselijk, haha… Moet er niet meer aan denken. ;)
    Desalniettemin: heel veel succes gewenst! Je kan het!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.