Zoek
Sluit dit zoekvak.

heel veel liefde

Afgelopen week heb ik om me heen gemerkt hoe belangrijk liefde is. Iemand succes wensen met een belangrijk tentamen, iemand een (virtuele) knuffel geven na het beëindigen van een relatie, iemand een avond afleiding bieden in een heel heftige tijd. Liefde is toch wel een essentiële behoefte in onze levens. Liefde is leven. Liefde is geluk. Liefde is overal, maar soms nog te weinig. Dus: tijd om de liefde te verspreiden! Het is best leuk én het stelt het krijgen van rimpels nog even uit.

Attention, please!
Facebook is er al mee begonnen (Hoe voel je je, Lenneke? Alles goed, Lenneke?)dus laten we eens een voorbeeld nemen aan dit sociale medium. Vraag eens om je heen hoe het met de mensen gaat. Loop niet meteen weg als je denkt ‘goed’ opgevangen te hebben, maar luister naar wat mensen te zeggen hebben. Empathie is key. Ook leuk om eens te proberen: glimlachen naar iedereen om je heen. In tijden van sneeuw en vertragingen is een groot deel van de mensen in Nederland chagrijnig, dus geef ze een duwtje in de goede richting door te glimlachen.

#durftegeven
Hier schreef ik al eerder over. Krijgen maakt gelukkig, maar… geven ook! Kost niks, levert veel op. Gelukkig kun je iemand gelukkig maken met iets dat niets kost, maar wel heel waardevol is. Laat weten dat je aan iemand denkt. Moet je beste vriendin naar het ziekenhuis? Wens haar succes. Moet je nicht haar scriptie inleveren en ben jij toevallig heel goed in taal? Bied aan om haar scriptie te redigeren. Geef je naasten een compliment, aandacht en luister naar ze. En let eens op hoe je ze daarmee positief verrast. Dat geeft jou toch ook een fantastisch gevoel? Geven doe je dus niet alleen voor degene die je liefhebt, maar ook voor jezelf. Win-win!

Doe het met liefde
Wat je ook doet, doe het met liefde. Een dag bankhangen en vreselijk saai zijn, zelfs als het een zaterdagavond is en je eigenlijk ‘iets heel anders hoort te doen’? Doe het met liefde. En kaasknabbels. Stop met dingen doen die energie vreten, tenzij het om leren voor je tentamens gaat. Doe vooral dingen die je leuk vindt en waar je liefde in kunt stoppen. Of het nu om wildbreien, tekenen of schrijven gaat. Dingen waar liefde in zit, zien er altijd beter uit. (Daarom ben ik ook zo vreselijk knap.)

Dankbaarheid uiten
Ik denk en hoop dat we allemaal wel ergens dankbaar voor zijn. Al is het maar puur materialistisch. Maar voel en uit ook eens dankbaarheid voor die heel gewone dingen: het eten op je bord (extra dankbaar zijn als mama het heeft klaargemaakt en opgediend!) en die heerlijke zak friet van de markt. Positief en dankbaar zijn is great fun!

Dus… hoe voel je je? Nog ergens dankbaar voor vandaag? Oh, wat zie je er goed uit! <3

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

7 reacties

  1. Awh wat een leuk artikel! Durf te geven, true. Soms kun je iemands dag zo erg maken. Dat heb ik vooral als ik mij heel even niet goed voel en dan de comments ga lezen, die zijn altijd zo leuk.

  2. Helemaal juist!
    Aardig zijn voor een ander kost niets en het kan zoveel betekenen voor die andere persoon. Iets om even bij stil te sraan. ;-)

  3. wat een ontzettend leuk artikel, en zo waar!
    Zelf probeer ik zo atent mogelijk te zijn, en dat zit in hele kleine dingen zoals je al aan geeft :)

  4. Awh, wat een leuk stukje! Stiekem is liefde geven best makkelijk, je moet er alleen even de tijd voor nemen ;)

  5. Daar ben ik het helemaal mee eens, alleen krijg je soms dan van die zeur verhalen en dan weet ik nooit hoe ik er op moet reageren… In ieder geval altijd blijven glimlachen! Spread the love guys!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.