Boekrecensie De Violiste - Patricia Snel - freelennse
boeken

de violiste

recensie de violiste

Waar gaat De violiste over?

Zodra het lichaam van Lena Miller gevonden wordt, verandert het leven van violiste Amber Kaufmann ingrijpend. Sterker nog, haar leven wordt wreed verstoord. Ambers man en tevens manager, Kurt, lijkt veel meer te weten van het lot van Lena – tegen ieders verwachtingen in. Lena is de dochter van een bekende Britse politicus en ze verdween plotseling op 17-jarige leeftijd. De negatieve publiciteit die over Amber en Kurt wordt uitgestort heeft desastreuze gevolgen voor de carrière van Amber en voor haar relatie. Om het tij te keren zal ze moeten achterhalen wat de waarheid is achter Lena’s verdwijning. Dit blijkt een waarheid te zijn met verstrekkende gevolgen…

Wat vind ik van De violiste?

Als ik op de cover lees dat het een verrassende en intelligente thriller is vol onderhuidse spanning, met thema’s als verboden liefde, muziek en moord, dan heb je mij enthousiast. Dit soort dingen zorgen er ook altijd voor dat mijn verwachtingen hoog zijn. En gelukkig maakte De violiste dit waar. Dit boek is volgens mij met passie geschreven en ik houd van mensen met passie. Laat staan hoe ik houd van schrijvers met passie. Ik vind het knap hoe ik heb meegeleefd met Amber, hoe ik bijna haar angsten voelde en hoe ik meeging in haar gedachten. Het verhaal is goed geschreven en bleef me boeien, terwijl ik toch echt een persoon ben die snel is afgeleid. Knap gedaan. Dit is zo’n boek waarvan je baalt dat je het uit hebt.

♥ Waardering: 8,5.

Patricia Snel – De violiste
The House of Books / 2016 / 9789044347944
De Violiste is bij Bol.com te koop voor €19,99.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply Fleur 14/04/2016 at 11:59

    Aah dit klinkt als een onwijs goed boek!
    Zeker met deze thema’s en combinaties!
    Ben heel benieuwd!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.