Kijk jij wel genoeg om je heen? | Tekstschrijver Nieuwegein
lobi

kijk jij wel genoeg om je heen?

Kijk jij wel genoeg om je heen?


Niet zo gek lang geleden maakte ik deze foto. Nou ja, niet precies deze, want er is wel een beetje bewerking aan te pas gekomen. Lang leve Instagram waar je de verzadiging en het contrast wat aan kan passen. (Ik heb geen kaas gegeten van al die vet moeilijke dingen in Photoshop.) Maar goed, ik ben hier ook niet om jullie een knappe cursus fotobewerking te geven…

Toen ik deze foto maakte, kwam ik net van de Chinees. Ik had weer eens veel te veel eten gehaald, maar ja, wat wil je met al die eettenten op steenworp afstand van je huis? Omdat de Chinees werkelijk koning is in het verpakken van eten om het gemiddeld een week lang warm te houden, liep ik op mijn dooie gemakkie naar huis. (True story: ik brak ooit mijn arm toen ik eten had gehaald bij de Chinees. Ik ging naar het ziekenhuis waar alles altijd uuuuren duurt, liet foto’s maken en als klap op de vuurpijl mocht mijn arm in het gips. Al met al was ik wel effetjes zoet (ik had honger, ik heb nog steeds spijt van wat ik tegen mijn familie heb gezegd) en mijn eten stond achterin de auto. Ik was wat sip, want ‘dat was vast niet meer te eten’. Jullie kunnen je vast wel íets bij de vreugde voorstellen als ik vertel dat het eten nog steeds gloeiend heet was. Het was hemel op aard.) Onderweg zag ik dit in mijn ooghoek. Ik hing het plastic tasje dat zo lekker in je huid snijdt even aan mijn pols en probeerde me in wat bochten te wringen om een foto te maken. Het lukte. Een man sloeg het gade en kwam naar me toe. Hij zei dat hij “dat moois” nog helemaal niet had gezien. Lichtelijk bevreemd keek ik hem aan. “Ik moet vaker naar al het moois om me heen kijken.” Ik knikte en beaamde dat. Vervolgens bedankte de beste man me voor het zien van dit prachtige tafereel. Dát vind ik dan weer mooi.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply Lydia 30/03/2016 at 08:34

  ten eerste wat een super mooie foto!
  en je hebt helemaal gelijk wat betreft om je heen kijken, ik zelf ben altijd veel te gefocust op wat ik wil gaan doen dat ik al het moois om me heen meteen niet meer zie.

 • Reply Rachel Kromdijk 30/03/2016 at 14:59

  Van een prachtige lucht kan ik ook echt genieten hoor! ik woon in de polder zie bij het terugrijden naar huis kan ik er altijd van genieten!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.