Zoek
Sluit dit zoekvak.
onderweg met roadie

onderweg met roadie (winactie!)

onderweg met roadie

Thomas Acda. Bij het horen van zijn naam, begint er wellicht een deuntje van een van zijn liedjes in je hoofd te spelen. Thomas Acda was inderdaad de helft van het meest beroemde popduo dat Nederland ooit gekend heeft: Acda en De Munnik. Sinds maart dit jaar zijn ze geen duo meer en Thomas loopt met zijn ziel onder zijn arm. Hij verliest zich in drank en drugs (sorry als er nu weer een heel ander liedje bezit neemt van je hersenen) en verliest ook zichzelf. Als hij de kans krijgt de hond van een vriendin naar Los Angeles te brengen, is dat een mooie uitweg. Thomas gaat de uitdaging aan en Onderweg met Roadie vertelt het verhaal van Thomas op roadtrip door Amerika. Een roadtrip waarin hij zich voordoet als Junkie XL, bijzondere mensen ontmoet en bovenal terugblikt op zijn mislukte relaties, zijn gevecht tegen de kilo’s en het gevecht tegen zichzelf.

Wat vind ik van Onderweg met Roadie?

Toen ik het aanbod kreeg dit boek te recenseren, dacht ik: ‘kom maar op met dat boek’. Wat heeft die Thomas Acda nou te vertellen? Die zong een eind weg, leeft het goede leven en speelt in Alles is Liefde. Ik kon me niet voorstellen dat hij iets bijzonders te melden heeft, dus enigszins cynisch opende ik Onderweg met Roadie. Boy, I was wrong. Ik wist niets van deze man, maar zo gaat dat met bekende personen. Je denkt te weten wie het is en je maakt je eigen verhaal bij zo’n persoon. Ik ben blij dat ik nu het echte verhaal over Thomas Acda ken.

Ik wist bijvoorbeeld helemaal niet dat Thomas Acda zoveel humor heeft. Ik houd van zijn cynisme, zijn zelfspot, zijn manier van vertellen. Ik wist niet dat het zo heftig is om artiest te zijn, dat je ‘s middags geen idee hebt waar je ‘s avonds speelt en wat je daar eigenlijk precies gaat doen. Thomas lijkt een eikel te zijn, maar eigenlijk is het vooral een heel erg echt persoon. En als ik iets kan waarderen, is dat het wel. Afgezien van zijn karakter, vind ik ook zijn schrijftalent een groot pluspunt aan dit boek.

Onderweg met Roadie heeft me geraakt, met een minuscuul traantje (want ik huil natuurlijk helemaal niet, doe niet zo mal) in mijn ooghoek en een brede lach op mijn gezicht. Het verhaal is voor vrijwel iedereen herkenbaar. Tenzij je nog nooit een strijd met jezelf hebt gevoerd (lucky you), zul je flink wat uit dit boek herkennen. De vergelijkingen die Thomas Acda maakt in Onderweg met Roadie zijn naar mijn idee heel treffend en geven het verhaal een extra lading.

“Natuurlijk heb ik niet in één dag leren dj’en. Ik heb het in één dag leren faken. Faken is acteren, tenminste, in de categorie ‘net doen alsof’. Natuurlijk moet je het als acteur ‘voelen’, maar laten we eerlijk zijn; je doet ook en beetje alsof je een ridder uit de Middeleeuwen bent als het script zegt dat je een ridder uit de Middeleeuwen bent. Je gaat niet meteen te paard de Albert Heijn in en rijgt de filiaalhouder aan je lans als het gevraagde halfje wit niet meteen komt.”

En nu ga ik een hond en een auto zoeken waarmee ik een roadtrip door Amerika ga doen. Mét Onderweg met Roadie op zak, voor inspiratie voor onverstandige beslissingen.

♥ Waardering: 8.

Thomas Acda – Onderweg met Roadie
Lebowski / 2015 / 9789048827930
Onderweg met Roadie is bij Bol.com te koop voor €19,99.

Onderweg met Roadie winnen?

Het leukste is misschien nog wel dat jij dit boek voor helemaal gratis kan lezen! Ik mag namelijk een exemplaar van Onderweg met Roadie weggeven. Wat moet je daarvoor doen? Bar weinig. Like mijn Facebookpagina en laat bij deze blogpost een reactie achter met daarin dat je meedoet aan deze winactie en waarom jij Onderweg met Roadie wil lezen. Houd vervolgens goed je mailbox in de gaten! Deze winactie loopt tot 20 september 23:59 uur. Joe!

Trouwens, bij een boek waarin je alleen maar onderweg bent, hoort natuurlijk ook een filmpje waarin je onderweg bent. Thomas Acda ging voor Onderweg met Roadie een week lang op roadtrip langs boekhandels door het hele land en dat is vastgelegd. Hierrr kan je het resultaat bekijken. Is leuk!

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

17 reacties

 1. Leuke actie waar ik graag aan mee zou willen doen. Ik heb alleen geen Facebook.

 2. Ik ken Thomas Acda van zijn liedjes en theateroptreden, maar zoals je hem hier beschrijft is toch heel anders. Ik ben erg benieuwd naar het boek en zou het graag willen winnen!

 3. Toffe blog en mooie recensie Lenneke! Ik heb je Freelensse facebookpagina geliked en doe graag mee met deze super leuke winactie. Ben benieuwd naar het schrijftalent van Thomas Acda en of Onderweg met Roadie inderdaad een grappig en boeiend verhaal is. Mijn zus staat altijd voor iedereen klaar en ik gun haar deze “roadtrip”. Via Freelensse zou ik haar graag verrassen met dit boek en dan mag ik hem vast wel een keertje van haar lenen…

 4. Ik doe graag mee! Ik volg je blog en Facebook. Ik wil dit boek graag lezen omdat ik al diverse mooie recensies heb gelezen en steeds nieuwsgieriger wordt naar dit boek.

 5. Ik wist toevallig wel hoeveel humor Thomas had, maar weer niet van zijn verslaving af. Zou dan ook graag dit boek lezen om zijn ‘andere kant’ te leren kennen!

 6. Ik doe graag mee. Ik ben een boekenwurm, houd van biografieen en weet nog weinig over Thomas Acda! Dus dat klinkt goed :)

 7. Ik ben fan van Thomas Acda als zanger en acteur,ik ben benieuwd naar zijn eerste boek. ik volg je op FB.

 8. Ooooohhh wat zou ik graag het boek van Thomas Acda winnen! Ik ken hem vooral als acteur en ook als zanger, maar naar de schrijver Thomas Acda ben ik heel erg benieuwd! Als ik de recensie lees komt hij hierbij toch weer verrassend uit de hoek en dat wil ik dan zelf wel eens ervaren!

 9. Ja hoi, ik wil wel winnen hoor. Gewoon omdat jij zegt dat het een mooi boek is en ik van mooie boeken houd. As simple as that.

 10. Ik vind dit echt een geweldige actie! Ik reis voor mijn werk gemiddeld 4 uur per dag en verslind dan boek na boek. Ik zou dan ook heel graag mee willen doen met deze actie.

 11. Ik wist niet dat het boek autobiografisch was. Ik zou het boek erg graag willen winnen en lezen. Kan ik ook meedoen als ik geen Facebook heb?

 12. Ik doe graag mee met deze actie. Hoor zoveel positieve reacties dat ik steeds meer nieuwsgierig word naar dit boek.

 13. ik doe mee!
  ik ben erg benieuwd naar het boek en de schrijver en het genre zijn nieuw voor me dus zou het graag willen proberen!
  facebook; zoe louwerse

 14. Als muzikant en fotograaf weet ik als geen ander hoe het is om elke keer weer stad en land af te reizen naar een venue. Grote podia’s, kleine zaaltjes, boerenschuurtjes. Van alles en nog wat. Herkenbaarheid zal denk ik het grootste woord zijn, als ik het boek zou gaan lezen. En voor wie Thomas Acda volgt/kent, weet dat er vast wel een hoop humor in zal zitten.

 15. Wat lijkt me dat een goed boek zeg. Ik had al gehoord over dat Thomas bezig was met een boek maar dat was al eventjes geleden. Lijkt me een enorm goed boek en ook weer een goede reden om weer eens te gaan lezen. Het komt er ook maar niet van haha en de boeken van nu vind ik helaas niet altijd erg leuk. Ik vind het altijd moeilijk om een goed boek te vinden. En ik vind het altijd zonden om dan 20euro minimaal uit tegeven aan een boek dat ik misschien helemaal niks vind. Ja ik zou naar de bieb kunnen gaan. Maar ja dan kijk ik online en staat er een wacht rij van een maand voor het boek dat ik wil lezen en dan heb ik ook van tja laat dan maar. En vaak mag je de goede boeken maar een week lenen. In een weekje kan je natuurlijk wel een boek uitlezen maar niet als je daarnaast nog een enorm druk leven hebt op school. Wat is het soms allemaal ingewikkeld zeg haha. Maar dit lijkt me zeker leuk om te lezen. Dikke kus Sanne

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.