voorpret -
hersenscheten

voorpret

Plannen is niet zo mijn ding. Ik zie wel hoe het loopt en wat er gebeurt. Que sera, sera. Maar soms móet je wel en het voordeel zou dan moeten zijn dat je onwijs kan genieten van de voorpret. En ik vind heel wat van voorpret.

Voorpret is namelijk helemaal niet alleen maar leuk. Ja, je hebt weken, maanden en soms zelfs jaren om uit te kijken naar hetgeen je bedacht en afgesproken hebt. Maar voor mensen zoals ik (extreem ongeduldig en veel te enthousiast) is het gewoon een dagelijkse strijd. Nou ben ik vaak ook wel een zuur en cynisch persoon, maar ik kan me niet voorstellen dat ik de enige op de wereld ben die voorpret hekelt. Vakantie boeken en profiteren van vroegboekkorting? Nee joh, doe ik niet aan. Vroeger wel. Dan kon ik in mijn MSN-naam de dagen aftellen en daar dan een emoticon van een palmboompje bij zetten. Bovendien profiteer je dan wel van vroegboekkorting, maar je hebt veel te veel tijd om ‘allerlei handige en leuke spulletjes te kopen voor als je op vakantie bent’. Heb je enig idee wat dat kost? En spannende dingen ver vooruit plannen, zoals bijvoorbeeld een bruiloft, dat weiger ik gewoon. Hoe houden mensen al die stress zo lang vol? Mijn oplossing is gewoon alles last minute doen. Tot groot verdriet van mijn omgeving. Sorry, scheetjes. Ik kan er ook niets aan doen dat ik zo spontaan ben.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply Fleur 25/01/2015 at 18:54

  Haha wat een heerlijk kort maar krachtig blogje!
  Heel herkenbaar maar dan in mijn geval in het tegenovergestelde..

 • Reply Daan 27/01/2015 at 00:42

  Haha ik doe ook alles bijna altijd last-minute.

 • Reply Mylène 30/01/2015 at 14:40

  Haha. “Lloret nog 12 daagjjes (ip) ziin iin (ip).”

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.