Zoek
Sluit dit zoekvak.
twintigertwijfels

twintigertwijfels

Tot en met mijn achttiende vond ik het echt fantastisch om jarig te zijn. Tegenwoordig doe ik nog steeds alsof en begin ik al 355 dagen van tevoren met roepen dat ik ‘bijna jarig ben’, maar voor mij is de lol er een beetje af. Ik ben 23 en zit gevangen in mijn twintigertwijfels.

Mijn wat? Mijn twintigertwijfels. Ja, mijn spellingscontrole vindt ook dat het niet bestaat, maar ik vind het toch een behoorlijk serieuze zaak. Want jongens, hoe werkt dit toch allemaal? Het leven is ‘best wel een dingetje’, vind ik. (Binnensmonds braken is toegestaan. No biggie.) Hoe weet ik nou dat wat ik doe, goed is? Of juist fout? Wanneer weet ik of ik kinderen wil? (Misschien.) Hoe weet ik of ik wil trouwen? (NEE!) Stel nou dat ik ‘de ware’ tegenkom, hoe weet ik dan dat hij het is? En als hij het dan is en ik word op een dag naast hem wakker en ik wil eigenlijk heel graag alleen maar wegrennen? En waarom groeit mijn spaarrekening niet? Ik bedoel, ik moet toch ooit een heus huis kopen en dan iets doen met een boompje en een beestje? Maar als ik een nieuwe MacBook en een kekke auto koop, is mijn spaarrekening weer leeg en moet ik dus helemaal opnieuw beginnen met sparen. En dat telkens maar weer opnieuw.

Weet je, voorlopig doe ik maar gewoon wat. Ik zie het allemaal wel als ik later groot ben.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

10 reacties

  1. Dit vraag ik me dus ook allemaal dagelijks af. 23 lijkt wel de leeftijd der twijfels.

  2. Dit is zo herkenbaar! Ik ben nu nog 23 in februari word ik 24. Maar wat zie ik daar tegenop, in mijn hoofd ben ik nog 18. Maar er wordt zoveel van je verwacht je moet serieus worden, denken aan je toekomst en dan niet te vergeten al die vervelende rekeningen die ervoor zorgen dat je toekomst er toch niet zo roze kleurig uitziet.

  3. Lastig lastig… Gelukkig zit ik nog niet in die fase. ( 17 lentes jong )
    Heel erg veel succes!
    Leuk geschreven! Liefs Iep

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.