Zoek
Sluit dit zoekvak.
IJskoud

IJskoud

IJskoud

Als iemand een oproep doet om een boek te recenseren voordat het überhaupt uitgegeven is, word ik meteen enthousiast. Ik stuurde een mail, mocht IJskoud recenseren en kreeg het boek al snel in mijn mailbox. Hoewel ik er meestal moeite mee heb om van een scherm te lezen, ging het nu best prima. Ik had wel vierkante ogen na uren achter elkaar lezen, maar ik kon er simpelweg niet mee stoppen.

IJskoud

IJskoud van Isa Maron is het tweede deel in de serie De Noordzeemoorden. Het boek beschrijft hoe een 7-jarig jongetje op klaarlichte dag verdwijnt op een kinderboerderij. Het jochie is in geen velden of wegen te bekennen en een grootscheepse zoekactie wordt op touw gezet. Later blijkt dat deze verdwijning niet op zichzelf staat en dat het jongetje is ontvoerd. Maud Mertens is rechercheur en probeert alle verdwenen kinderen op te sporen. Ze wordt geteisterd door een stem in haar hoofd die haar constant wijst op een fout die ze eerder in haar werk heeft gemaakt. Lukt het haar om de kinderen in goede gezondheid terug te vinden?

Hoewel ik het eerste deel niet gelezen heb, had ik niet het idee iets te missen in IJskoud. Vooraf hoopte ik maar dat ik geen essentiële stukken voor het verhaal had gemist en dat IJskoud dus ook op zichzelf goed te lezen was. Dit was zeker het geval! Vanaf het eerste woord werd ik meegezogen in de spanning en onrust die de personen in het boek moeten voelen. Het is goed geschreven en de drie kanten van het verhaal lopen heel erg goed in elkaar over. Tot op het laatste moment heb ik me afgevraagd waar de kinderen waren, waarom ze ontvoerd waren en of ze levend teruggevonden zouden worden.

Mijn complimenten voor Isa Maron, want het is een goed doordacht verhaal, waar naar mijn idee ook goed onderzoek voor gedaan is. Alles lijkt te kloppen en ik vond het oprecht heel jammer toen ik het boek uit had. Dit boek had van mij eeuwig mogen duren. Gelukkig kan ik nu deel één nog lezen!

♥ Waardering: 8.

Isa Maron – IJskoud
Mistral / 2014 / 9789048822706
Bij Bol.com te koop voor €19,95.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Eén reactie

  1. Klinkt goed dat boek! Ik zou het alleen echt niet vanaf een computerscherm kunnen lezen, hoe spannend het ook is. Leuke blog heb je, ik volg je nu via bloglovin! XO

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.