wil je alsjeblieft tegen me liegen?
hersenscheten

wil je alsjeblieft tegen me liegen?

Dit zal vast een beetje raar klinken, maar: wil je alsjeblieft tegen me liegen? Gewoon, keihard, alsof het gedrukt staat?

Ik dacht altijd mensenkennis te hebben. Helaas zijn er mensen die het tegendeel moeten bewijzen en je eens even lekker flink in het ootje nemen. Ach, je kunt het ze ook niet kwalijk nemen. Al doende leert men, natuurlijk. Zo ben ik nu bezig met een uitgebreid achtergrondonderzoek met betrekking tot micro-expressies. Micro-expressies zijn gezichtsuitdrukkingen die al tientallen jaren wetenschappelijk onderzocht worden. Het zijn subtiele spierbewegingen in je gezicht die binnen een halve seconden alweer verdwenen zijn. We houden deze bewegingen niet tegen. Ze verschijnen onbewust op ons gezicht en laten zien wat wij op dat moment emotioneel ervaren. (En voornamelijk mijn gezicht spreekt echt boekdelen.) Controle hebben over micro-expressies is zo moeilijk, omdat ze rechtstreeks door onze emoties worden gestuurd.

Maar eh… hoe doe ik dan een achtergrondonderzoek? Waarschijnlijk ben ik weer lekker spuit elf, maar ik heb dus nu pas de serie Lie To Me ontdekt. En jongens, ik ben dol op deze serie! Deze serie gaat over het bedrijf van Cal Lightman (I love Cal!) en zijn werknemers. Zij worden ingehuurd om de waarheid boven tafel te halen. En zij doen dit door te letten op micro-expressies en lichaamstaal. Het personage van Cal Lightman (een net zo grote held als Dr. House) is trouwens gebaseerd op Paul Ekman, een pionier op het gebied van onderzoek naar emoties en gelaatsexpressies.

Dus, ik waarschuw je alvast. Als je vanaf nu een gesprek met me voert, let ik op je lachrimpels (en baal ik ervan als je botox gebruikt), of je over je eigen vingers wrijft, of je een stap naar achteren doet terwijl je praat. Ja. I’m hooked. En ik ga me dus echt inschrijven bij de Leugenacademie.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply Lauradenkt 09/07/2014 at 10:45

  Ik wil dit ook leren, je moet een blog met tips schrijven!

 • Reply Irma 09/07/2014 at 11:14

  Als je bent afgestudeerd bij de leugenacademie, leer je ons de kneepjes van het vak dan ook? :)

 • Reply Ice Pandora 09/07/2014 at 12:12

  Ik sluit me aan bij Irma’s comment hierboven ^ haha
  De serie ‘Lie to Me’ vind ik een van de leukere misdaad/detective series
  op tv! Success met je achtergrondo-onderzoek! Xx

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.