Zoek
Sluit dit zoekvak.

wil je alsjeblieft tegen me liegen?

Dit zal vast een beetje raar klinken, maar: wil je alsjeblieft tegen me liegen? Gewoon, keihard, alsof het gedrukt staat?

Ik dacht altijd mensenkennis te hebben. Helaas zijn er mensen die het tegendeel moeten bewijzen en je eens even lekker flink in het ootje nemen. Ach, je kunt het ze ook niet kwalijk nemen. Al doende leert men, natuurlijk. Zo ben ik nu bezig met een uitgebreid achtergrondonderzoek met betrekking tot micro-expressies. Micro-expressies zijn gezichtsuitdrukkingen die al tientallen jaren wetenschappelijk onderzocht worden. Het zijn subtiele spierbewegingen in je gezicht die binnen een halve seconden alweer verdwenen zijn. We houden deze bewegingen niet tegen. Ze verschijnen onbewust op ons gezicht en laten zien wat wij op dat moment emotioneel ervaren. (En voornamelijk mijn gezicht spreekt echt boekdelen.) Controle hebben over micro-expressies is zo moeilijk, omdat ze rechtstreeks door onze emoties worden gestuurd.

Maar eh… hoe doe ik dan een achtergrondonderzoek? Waarschijnlijk ben ik weer lekker spuit elf, maar ik heb dus nu pas de serie Lie To Me ontdekt. En jongens, ik ben dol op deze serie! Deze serie gaat over het bedrijf van Cal Lightman (I love Cal!) en zijn werknemers. Zij worden ingehuurd om de waarheid boven tafel te halen. En zij doen dit door te letten op micro-expressies en lichaamstaal. Het personage van Cal Lightman (een net zo grote held als Dr. House) is trouwens gebaseerd op Paul Ekman, een pionier op het gebied van onderzoek naar emoties en gelaatsexpressies.

Dus, ik waarschuw je alvast. Als je vanaf nu een gesprek met me voert, let ik op je lachrimpels (en baal ik ervan als je botox gebruikt), of je over je eigen vingers wrijft, of je een stap naar achteren doet terwijl je praat. Ja. I’m hooked. En ik ga me dus echt inschrijven bij de Leugenacademie.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

3 reacties

  1. Als je bent afgestudeerd bij de leugenacademie, leer je ons de kneepjes van het vak dan ook? :)

  2. Ik sluit me aan bij Irma’s comment hierboven ^ haha
    De serie ‘Lie to Me’ vind ik een van de leukere misdaad/detective series
    op tv! Success met je achtergrondo-onderzoek! Xx

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.