Zoek
Sluit dit zoekvak.
de vrouw die een jaar in bed ging liggen

de vrouw die een jaar in bed ging liggen

de vrouw die een jaar in bed ging liggen

Weet je wat het probleem is met op Twitter vragen welk boek je moet kopen? Dat je 1) heel veel suggesties krijgt en dat is knap lastig met keuzestress en 2) dat de kans groot is dat het boek dat je uiteindelijk gekozen hebt niet op voorraad is, dus dat je ineens een ander boek mee naar huis neemt. Geen paniek, het boek dat ik eigenlijk wilde hebben (Pandaogen van Joost van Bellen), valt als het goed is morgen al op mijn deurmat.

Maar goed, ik struinde dus naar de boekwinkel en werd om de oren geslagen met een teleurstelling. Het boek dat ik wilde, was niet op voorraad. “Maar”, zei de verkoopster, “niet getreurd, want ‘De vrouw die een jaar in bed ging liggen’ is ook een heel goed boek!”. Ik pakte het boek aan, rekende het af en nam het mee naar huis. Eenmaal thuis was de verwachting hoog, aangezien de verkoopster zei dat het een heel grappig boek is en dat ook de achterflap zei dat het geschreven is door één van de grappigste schrijfsters van Engeland. Van Daily Express tot Daily Mail tot The Times: iedereen is laaiend enthousiast over dit boek.

De vrouw die een jaar in bed ging liggen

Het klinkt natuurlijk werkelijk fantastisch. Een jaar lang in bed liggen. Gewoon liggen en je op je wenken laten bedienen.

De vrouw die een jaar in bed ging liggen gaat over (je raadt het niet) een vrouw, Eva, die een jaar lang in bed blijft. Eva heeft een ietwat neurotische tweeling. Op de dag dat de twee uit huis gaan om te studeren, gooit Eva een pan tomatensoep over haar mooiste stoel. Ze besluit ‘even’ in bed te gaan liggen, maar ze komt er niet meer uit. Ze moet dus verzorgd worden door familie en vrienden, maar met een overspelige echtgenoot die een briljante wetenschapper is, maar geen idee heeft van het huishouden, kan dat nog wel eens in de soep lopen.

Wil ik een jaar in bed liggen met De vrouw die een jaar in bed ging liggen?

Nou, een jaar niet. Toegegeven: het boek was best vermakelijk. Ik vind de verhaallijn erg origineel en ik kan me zo voorstellen dat het erg lastig is om vandaag de dag nog een erg origineel boek te schrijven. Dat is de schrijfster zeker gelukt. Maar vind ik het nou echt zo enorm humoristisch als beloofd wordt? Nee, dat niet. Of het herkenbaar voor me is? Nee, ook niet. Ondanks dat ik wel eens een dag denk “ik kruip een eeuw onder mijn dekens en ik wil niemand horen of zien”, ben ik geen moeder en zal ik niet weten hoe het voelt om kinderen op te voeden.

Al met al is het echt geen slecht boek. Ik heb het in een paar uur uitgelezen en ik heb me niet verveeld. Maar in het kader van verwachtingsmanagement: door de kreten die op het boek staan, had ik er gewoon meer van verwacht.

♥ Waardering: 7.

Sue Townsend – De vrouw die een jaar in bed ging liggen
Nijgh & Van Ditmar / 2014 / 9789038898742
Bij Bol.com te koop voor €19,99.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Eén reactie

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.