Zoek
Sluit dit zoekvak.

wat ik zo ga missen aan het student-zijn

Ja, jongens. Dat was het dan. Mijn studententijd is voorbij. Mijn leven is over. Hoewel ik het studeren echt niet altijd leuk vond, ga ik er toch wel heel veel dingen aan missen. Ik heb ze even opgesomd…

 • ranzig eten uit blik
 • tien minuten voor vertrek voor je tentamen alle pennen in huis opsnorren en in je tas stoppen, ‘want stel dat ze ineens allemaal leeg zijn’
 • vergeten je telefoon uit te zetten tijdens een tentamen en juist dan zoekt de hele wereld contact met je via alle mogelijke manieren die er zijn op een iPhone
 • die spannende race tegen de klok als je nog maar vijf minuten de tijd hebt, maar pas op de helft van je opdrachten bent
 • bus 12 die weer eens ergens tegenaan botst en ervoor zorgt dat je met je billen tegen elkaar zit te duimen dat je nog op tijd komt voor je tentamen
 • ontbijten met kapsalon
 • hoorcollege volgen met een wijntje
 • studiefinanciering
 • gratis reizen doordeweeks
 • “Ik heb me verslapen, ben wat later” “Joe, geen probleem”
 • hartjes tekenen in plaats van aantekeningen maken
 • je door een presentatie heen bluffen
 • inloggen in Osiris en zien “U heeft een 9.7 behaald. U bent hiermee de beste student”
 • denken dat je een tentamen zwaar slecht gemaakt hebt en dan een 5.5 scoren

Oké. Uit zelfbescherming ben ik nu gestopt. Straks schrijf ik me per ongeluk ineens in voor nog een studie. Dat moeten we niet hebben.
(Wat zal ik doen: Psychologie of Criminologie?)

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

11 reacties

 1. Ik ben nu tweedejaars en ik vind het student zijn zo leuk. Studiefinanciering, wijntjes drinken tijdens de les en inderdaad, verslapen is geen ramp. Tenzij het voor een tentamen is :P Heb je eigenlijk in Leeuwarden gestudeerd? De beschrijving van lijn 12 herken ik uit duizenden :)

 2. Ach, een aantal van deze dingen kun je met een beetje fantasie wel doen tijdens je werkende leven! (en ik zou gaan voor criminologie!)

 3. Haha ja dat is een stap he? Dat klaar zijn met studeren. Ik vond hem ook eng. En dacht ook dat ik het heel erg zou gaan missen. Maar nu, ik zou niet meer terug willen :) Het leven hierna is nog veel mooier!

 4. Dat gratis reizen missen lijkt me nog wel het allerergste! Ik verheug me er nu al op om dat te hebben, haha.

 5. Ik heb nog een halfjaartje en heb me zojuist voorgenomen de komende maanden met volle teugen te gaan genieten van al die dingen (al verwissel ik bus 12 even voor lijn 165).

  Ps. Psychologie!

 6. Ik mis het zomaar een college kunnen skippen nog steeds, en ik werk inmiddels alweer 7,5 jaar. En die OV-kaart, ohhh… Het OV is duur. :(

 7. Psychologie. Maar ik ben denk ik erg blij als ik over 1,5 jaar klaar ben… hoewel het best eventjes zal missen hoor!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.