Zoek
Sluit dit zoekvak.

het verband tussen zielige kinderen en minder roken

Nietsvermoedend kwam ik de roltrap af, toen ik ineens een man zag staan. Met een dwingende blik keek hij me aan. Ik probeerde zijn ogen en zijn persoon in het geheel te ontwijken, maar jammer genoeg ontkwam ik er niet aan. Hij sprak me aan en begon meteen op mijn gevoel in te spelen. Er zijn heel veel zielige kinderen in de wereld en we moeten ze helpen. Met zijn allen. Nadat ik had gezegd dat ik haast had en dat hij dat excuus vast vaker hoorde, hield de beste man niet op. Sterker nog, hij liep met me mee en vroeg ‘maar een minuutje van mijn tijd’. Dat minuutje heb ik hem gegeven en ik heb aandachtig naar zijn verhaal geluisterd. Erg lang hoefde ik dus niet te wachten op het addertje onder het gras. De man wilde dat ik maandelijks een geldbedrag zou overmaken, zodat de kinderen een beter leven kregen. Hij beweerde dat hij wist dat ik het helemaal met hem eens was en dat ik dat kon bevestigen met een vast geldbedrag per maand. Ik antwoordde dat ik a) een arme student ben en b) die gedachte ook al erg mooi vond. Het resultaat: ik moest maar minder roken én het kan altijd beter. Toen ik vroeg of ik een formulier mee kon krijgen, zodat ik er nog over na kon denken, was het antwoord op zijn minst teleurstellend. Ik moest me meteen als donateur opgeven of helemaal niet. Ik koos voor het laatste en liep weg. Wat ik hiermee wil zeggen? Dat ik uitermate tolerant ben.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

16 reacties

 1. Oké, dat is echt heel brutaal! Ik vind het nog lief dat je om een formulier vroeg om het thuis te overwegen! Haha, erg leuk stukje iig!

 2. Hahahaha hij krijgt natuurlijk geen geld als je niet gelijk donateur werd en geld daar doet ie het voor. Volgende keer eens vragen of hij zelf al donateur is. -x

 3. Ik vind het ZO irritant dat ze altijd met dat minuutje komen. Het duurt NOOIT een minuutje. Tenzij je wegloopt. (Als je direct zou tekenen zou het ook langer duren)

 4. Ik geef graag aan goede doelen, maar niet als ze zo opdringerig zijn. Echt heel irritant, die straatwervers!

 5. Heel irritant. Dat heb ik ook wel eens gehad. Ik wil best geven, maar ik wil wel even lezen hoe en wat. Als dat niet kan.. jammer dan!

 6. Ja bah, irritante mensen zijn dit. Ik loop er ook altijd met een grote boog omheen als het even kan.

 7. Dit soort mensen zijn zo brutaal! Als ze nou eens niet met die maandelijkse dingen zouden komen, dan zou ik best wat willen geven. Maar anders echt niet.

 8. Tja weet je, dat je rookt, dat is toch je eigen keuze? En kom nou, welk goede doel heeft tegenwoordig nou geen formuliertje (of website)?

 9. Ik heb dat ook een keer gevraagd, ik werd aangesproken door een goed doel waar ik nog nooit van gehoord had en ik wilde gewoon eerst even meer informatie opzoeken voor ik me zou opgeven. Zegt die gast:”Nee, het moet nu, want dat ga je toch niet doen.” Ja, dan ga je zelf maar lekker 10 euro per maand overmaken hoor, doei.

 10. Ik vind dit soort dingen altijd heel dubbel. Vaak weet je niet precies waar het geld terecht komt en bovendien heb ik het ook niet echt ruim, ofzo. Er gaat bovendien ook al veel staatssteun naar arme landen. Ik vind zelf dat je het beste kunt ‘bijdragen’ door zelf wat te doen – als ik wat gezonder ben wil ik bijv. wat vrijwilligerswerk gaan doen. En doorgaans zijn dit soort gasten uitermate irritant. Doen dit ook niet voor een betere wereld, ze verdienen gewoon geld daar op straat. Ksst.

 11. Dat ze dat mannetje gewoon niet laten werken en zijn uurloon aan die arme kindjes geven. Kindjes blij, op straat lopend Nederland nog blijer omdat zo’n irritante kerel je niet lastig valt. Win win als je het mij vraagt!

 12. Hoi! Ik heb je genomineerd voor de Liebster award, kijk op mijn blog voor informatie :)

 13. Oh, die probeer ik ook altijd te vermijden, met de mededeling dat ik moet werken en al te laat ben, ook als ik dan terug kom en ze me nogmaals willen aanspreken… Leuk geschreven! :)

 14. Ach wat is die man toch begaan, hij maakt vast het geld wat hij verdiend met zijn praatjes gelijk over naar het goede doel ^^ Ik vind het wel een beetje erg brutaal hoe hij dat zegt!
  Volgende keer moet je zeggen: ‘ Ik ben al lid/donateur!’.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.