Zoek
Sluit dit zoekvak.

waarom ik er zo goed uitzie tijdens tentamenweken

Het heeft vier jaar geduurd, maar ik heb een causaal verband ontdekt tussen mijn uiterlijke vertoning en tentamenweken. Eindelijk heb ik ontdekt waarom ik er in die periode altijd piekfijn uitzie. Het heeft te maken met mijn gedrag: studieontwijkend. Zodra de tijd aanbreekt dat ik eindelijk alle projecten, presentaties en essays achter de rug heb – het weekend voor de tentamens – en ik dus zou moeten gaan leren voor mijn tentamens, heb ik ineens veel betere dingen te doen.

Dag 1
Eerst moet mijn kamer opgeruimd worden, want chaos in mijn kamer is chaos in mijn hoofd. Tot zover gaat het goed. Maar daarna schreeuwen mijn beenharen ineens dat ze drang hebben mijn lichaam te verlaten. Goed dan, ik ga uitgebreid douchen en ontdoe me van die uitgroeisels van de bovenste huidlaag op mijn benen. ‘Tjonge, kan ik eindelijk eens mijn nieuwe bodybutter uitproberen’, spookt door mijn hoofd. Zo gezegd, zo ingesmeerd. Maar iedereen die zijn of haar lichaam wel eens insmeert met zo’n luxe goedje weet dat je dan minimaal een uur moet wachten tot de hele boel is ingetrokken. Dan is de middag alweer voorbij. Tijd voor het avondeten en lang tafelen. Dat is wel zo gezellig op zaterdag! En op zaterdagavond leren? Dat vindt mijn brein toch ook maar een slecht idee.

Dag 2
‘Ha, volgens mij ben ik best wel op tijd wakker geworden!’ is meestal het eerste wat ik denk. Tot ik een blik op mijn iPhone werp. Twéé uur? Als in… 14:00 uur in de middag? Dus ik heb twáálf uur geslapen? Jeempje, mijn halve dag is al voorbij. Vervolgens bedenk ik me dat ik vast heel goed kan leren als ik eerst een half uur heb hardgelopen. Daarna heb ik natuurlijk wel een warme en heel lange douchebeurt verdiend. And so on…

Dag van de waarheid
De dag van het tentamen breekt vanzelf aan. Ik sta extra vroeg op, want wie weet kan ik nog iets leren. Om me lekker wakker te voelen, begin ik eerst met het reinigen van mijn gezicht en daarna maak ik me op. Hé, wat zou het leuk zijn om me weer eens uitgebreid op te maken! Dat heb ik echt lang niet gedaan! Een blik op de klok vertelt me dat ik al over vijf minuten in de bus moet zitten. Dat wordt haasten.

Jammer dat toch niet alles om uiterlijk draait. Anders had ik voor elk tentamen een tien gekregen.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

5 reacties

  1. Haha zó herkenbaar!! Ongelooflijk hoe het (vrouwelijk) menselijk brein werkt!

    Hoe ging het??

  2. Hahahaha, alweer geniaal. Ik doe eigenlijk hetzelde als altijd. Sommige doen helemaal niks en komen in joggingbroeken naar school, maar dat is niks voor mij. Dan voel ik mij niet fit en kan ik mij minder goed concentreren

  3. Herkenbaar. Ik vraag me tijdens die weken van studeren altijd af wat die nagellak ineens op mijn nagels doet.

  4. Haha ik zag er juist altijd vreselijk uit tijdens de examens :D vettig haar, ongeschminkt,…

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.