tentamenweken hu
hersenscheten

waarom ik er zo goed uitzie tijdens tentamenweken

Het heeft vier jaar geduurd, maar ik heb een causaal verband ontdekt tussen mijn uiterlijke vertoning en tentamenweken. Eindelijk heb ik ontdekt waarom ik er in die periode altijd piekfijn uitzie. Het heeft te maken met mijn gedrag: studieontwijkend. Zodra de tijd aanbreekt dat ik eindelijk alle projecten, presentaties en essays achter de rug heb – het weekend voor de tentamens – en ik dus zou moeten gaan leren voor mijn tentamens, heb ik ineens veel betere dingen te doen.

Dag 1
Eerst moet mijn kamer opgeruimd worden, want chaos in mijn kamer is chaos in mijn hoofd. Tot zover gaat het goed. Maar daarna schreeuwen mijn beenharen ineens dat ze drang hebben mijn lichaam te verlaten. Goed dan, ik ga uitgebreid douchen en ontdoe me van die uitgroeisels van de bovenste huidlaag op mijn benen. ‘Tjonge, kan ik eindelijk eens mijn nieuwe bodybutter uitproberen’, spookt door mijn hoofd. Zo gezegd, zo ingesmeerd. Maar iedereen die zijn of haar lichaam wel eens insmeert met zo’n luxe goedje weet dat je dan minimaal een uur moet wachten tot de hele boel is ingetrokken. Dan is de middag alweer voorbij. Tijd voor het avondeten en lang tafelen. Dat is wel zo gezellig op zaterdag! En op zaterdagavond leren? Dat vindt mijn brein toch ook maar een slecht idee.

Dag 2
‘Ha, volgens mij ben ik best wel op tijd wakker geworden!’ is meestal het eerste wat ik denk. Tot ik een blik op mijn iPhone werp. Twéé uur? Als in… 14:00 uur in de middag? Dus ik heb twáálf uur geslapen? Jeempje, mijn halve dag is al voorbij. Vervolgens bedenk ik me dat ik vast heel goed kan leren als ik eerst een half uur heb hardgelopen. Daarna heb ik natuurlijk wel een warme en heel lange douchebeurt verdiend. And so on…

Dag van de waarheid
De dag van het tentamen breekt vanzelf aan. Ik sta extra vroeg op, want wie weet kan ik nog iets leren. Om me lekker wakker te voelen, begin ik eerst met het reinigen van mijn gezicht en daarna maak ik me op. Hé, wat zou het leuk zijn om me weer eens uitgebreid op te maken! Dat heb ik echt lang niet gedaan! Een blik op de klok vertelt me dat ik al over vijf minuten in de bus moet zitten. Dat wordt haasten.

Jammer dat toch niet alles om uiterlijk draait. Anders had ik voor elk tentamen een tien gekregen.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reply Anouk 12/01/2013 at 09:36

  Gewoon naar de bieb gaan en studeren maar!

 • Reply Suzanne 12/01/2013 at 10:32

  Haha zó herkenbaar!! Ongelooflijk hoe het (vrouwelijk) menselijk brein werkt!

  Hoe ging het??

 • Reply Josephine 12/01/2013 at 10:48

  Hahahaha, alweer geniaal. Ik doe eigenlijk hetzelde als altijd. Sommige doen helemaal niks en komen in joggingbroeken naar school, maar dat is niks voor mij. Dan voel ik mij niet fit en kan ik mij minder goed concentreren

 • Reply Naomi 12/01/2013 at 10:55

  Herkenbaar. Ik vraag me tijdens die weken van studeren altijd af wat die nagellak ineens op mijn nagels doet.

 • Reply Jolien 13/01/2013 at 11:19

  Haha ik zag er juist altijd vreselijk uit tijdens de examens :D vettig haar, ongeschminkt,…

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.