Zoek
Sluit dit zoekvak.

2012, je was fijn

Allereerst moet ik iets bekennen: ik heb niet zo’n goed tijdsbesef. Mijn geboorte leek gisteren en Kerst een eeuw geleden. Maar niets is minder waar! Wat er dit jaar allemaal gebeurd is, blijft dus een beetje een gok. Met een beetje smokkelwerk, heel veel nadenken en peinzen, presenteer ik… mijn 2012. Maar dan beknopt. Heel beknopt.

Gelukkig kan ik met recht zeggen dat 2012 een heel leuk jaar is geweest! Het is het jaar waarin ik mijn derde tatoeage liet zetten en aan mijn laatste collegejaar begon. Het jaar waarin ik voor het eerst naar Primark ging en daar de beste aankoop ooit deed: een onepiece.

Studie
Bijna vier jaar geleden liep ik voor het eerst de HU, faculteit Communicatie & Journalistiek, binnen. Nu ben ik er al bijna weg. Dit jaar ben ik begonnen aan een minor Reclame en ik hoef in 2013 nog maar een paar weken op school door te brengen. In februari begin ik met afstuderen en vijf maandan daarna, mag ik – als het goed is – mijn diploma ophalen. Afgelopen jaar had ik ook wat schoolstress. Ik moest een tentamen herkansen dat ik per se moest halen, omdat ik anders niet mocht afstuderen. Al mijn nagels sneuvelden, mijn hele omgeving heeft het moeten ontgelden en mijn grafische rekenmachine is een aantal keer door mijn ruiten gevlogen, maar… ik heb het gehaald! Met een zeven notabene.

Gezondheid
2012 stond ook weer in het teken van gezondheid: paps kreeg een zware kaakoperatie, waar hij nu nog steeds van aan het herstellen is en waardoor hij in januari weer onder het mes moet. Zelf mocht ik maar liefst twee keer naar dezelfde kaakchirurg om afscheid te nemen van twee verstandskiezen. Ook ben ik de strijd met mijn hernia weer eens aangegaan! Na inmiddels acht jaar lang enigszins kreupel zijn door dat kreng, besloot ik opnieuw een fysiotherapeut op te zoeken. Hij heeft me erg goed geholpen, waardoor de pijn nu een stuk beter vol te houden is. Ik ben nog steeds niet lenig, maar ach… je kan niet alles hebben. En wat hier natuurlijk ook hoort: ik – ja, ik – ben begonnen met sporten. Eerst alleen buiten, lekker hardlopen, maar later besloot ik dat het tijd was voor een abonnement bij de sportschool. Drie keer per week werk ik mezelf in het zweet en ik ben trotsssss.

Experiment ‘act like a man’
Als je niet van hokjesdenken houdt… sla deze alinea dan even over. Een paar maanden geleden was ik het zó zat dat mannen zo simpel zijn en vrouwen niet, dat ik besloot me een week als een man te gedragen. Dat stond dus vooral in het teken van bier drinken, heel vaak mijn schouders ophalen (‘boeiuhhh’) en boertjes laten. Natuurlijk moest ik ook even gauw leren poepen, want ja, mooie meisjes poepen niet. En als klap op de vuurpijl werd ik kampioen bowlen tijdens een uitje! Ik moet zeggen dat het experiment me erg goed is bevallen, dus dit wordt zeker een jaarlijks terugkerend evenement. Ik zal jullie er allemaal voor uitnodigen op Facebook.

Officieel volwassen
Aan mijn verjaardag ontkwam ik dit jaar ook niet. Dit jaar mocht ik alweer 21 kaarsjes uitblazen (stiekem waren het er maar 12, de rest paste niet meer op de taart) en minstens zo veel borrels drinken. Ouder worden vind ik eigenlijk hartstikke stom, maar mijn verjaardag was tof.

Jarig

Bloggen
Toevallig weet ik wel dat ik officieel in 2011 ben begonnen met bloggen, want toen kreeg ik voor Kerst mijn domein van een heel lief vriendje. Daar ben ik hem nog steeds heel dankbaar voor! Het bloggen heeft me in 2012 heel veel plezier gebracht en ik hoop dat dit in 2013 net zo goed gaat.

Voor het eerst
In het kader van ‘voor het eerst’ hier een kleine opsomming: ik heb voor het eerst de auto van mijn vader klem weten te zetten tussen twee andere auto’s, waardoor ik hem moest bellen en moest smeken om me te bevrijden, ik heb het gepresteerd om met TomTom gi-gan-tisch verkeerd te rijden, waardoor mijn rit zo’n 20 kilometer langer werd, ik ben voor het eerst naar Primark geweest, ik heb voor het eerst een analoge camera gekregen, ik ben voor het eerst naar een kerstmarkt in Duitsland geweest, ik ben voor het eerst naar De Parade in Utrecht geweest en ik heb voor het eerst een persoonlijke blogpost gepubliceerd.

Vuurwerk
Was jullie 2012 minstens zo fijn als het mijne?

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

5 reacties

  1. De mijne wel hoor. Op school wel even een spannend jaar geweest, maar ook geslaagd, dus niets te klagen. :) Ga er denk ik een blogbericht over schrijven.

  2. Ah, ik zie het al. Wij kunnen beter van titels veranderen want jij hebt some heavy shit meegemaakt. Vooral dat met die TomTom. Hoe dan?!
    Je experiment is trouwens tof. Volgend jaar wil ik toekijken hoe je je ballen scheert. Dat gezegd hebbende; een fijne jaarwisseling EN(en!) een heel mooi 2013 voor jou.

  3. Hahah leuke experiment! Top om te lezen dat 2012 een fijn jaar voor je was!

  4. Haha dat experiment! Dat 2013 voor jou even fijn mag worden als het voorbije jaar!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.