Zoek
Sluit dit zoekvak.
de vakantie is voorbij, zo word je weer productief!

vakantie is voorbij, word allerproductiefst!

Ha, of je het leuk vindt of niet, voor de meesten is de vakantie voorbij. Voor sommigen ligt ‘ie al mijlenver achter je, maar goed, ik wist precies wanneer de hittegolf kwam en ik ben dus vandaag weer vakantie-af. Dus of je nou werkt of studeert, je moet jezelf weer lekker in een ritme proppen. Kom maar weer op met die deadlines, vroege ochtenden en chaos in het hoofd. Het klinkt als een doffe ellende (it is, it is), maar hier is Lennie to the rescue!

Begin klein om je productiviteit te stimuleren

Toen ik nog op school zat en projecten moest inleveren, hikte ik daar natuurlijk eerst honderd jaar tegenaan en begon ik veel en veel te laat. En waar begon ik dan mee? Ja, het allerkleinste: het voorblad. Gewoon, om er effe lekker in te komen. Klinkt belachelijk, maar het werkt wel! Begin dus met het wegwerken van je mail (ha, tenzij je er honderden hebt), maak een goede planning voor komende week of begin met het opruimen van je werk- of studeerplek.

Productiviteit begint met een opgeruimd hoofd

Wat ik zelf dus altijd doe op de laatste dag van mijn vakantie: opruimen! Ik trek mijn kasten leeg, gooi echt alles weg waar ik sinds mijn vorige zomervakantie niet naar om heb gekeken en organiseer alle spullen weer die ik nodig heb voor werk. Ik heb dus alweer nieuwe fineliners gekocht, heb weer een nieuw notitieboekje op de kop getikt en heb zelfs een nieuwe mok. Je moet toch af en toe redenen verzinnen om weer eens wat geld uit te geven. Nou ja, door op te ruimen, krijg ik ook een deels opgeruimd hoofd. Om die chaos in mijn hoofd helemaal te temmen, plan ik dingen en maak ik alles overzichtelijk.

Creëer overzicht

Je kan op meerdere manieren overzicht creëren; het is heel persoonlijk wat voor jou werkt. Zo is Sabine bijvoorbeeld heel blij met haar bullet journal en dat lijkt mij ook een heel fijne manier! Heb het nog nooit geprobeerd, maar het staat op de lijst om te doen. Wat ik nu doe is gewoon een simpele lijst maken met vakjes ervoor die ik kan afvinken als ik het heb gedaan. Pro-tip: maak een lijst en streep meteen weer wat dingen weg. Als je ook maar een beetje op mij lijkt (en wie wil dat niet), dan maak je een veel te lange lijst voor één dag. Je mag al trots op jezelf zijn als je de helft haalt, dus streep de meest onbelangrijke dingen meteen weer weg en schuif ze door naar de volgende dag. Ha, let wel op dat uitstel geen afstel wordt. #valkuil #ervaringsdeskundige

Blijf blij

Ik zeg dus dat je meteen weer wat dingen moet wegstrepen, omdat je bovenal blij moet blijven. Je kan niet meer doen dan je best en je moet toch ook af en toe gewoon ontspannen, slapen, eten (veel vaker dan af en toe), de hond moet nog naar buiten en o ja, een douche is ook niet echt een overbodige luxe als je je heel de dag in het zweet hebt zitten werken. Dus, doe gewoon je best en leg je erbij neer dat je niet altijd alles gedaan krijgt. Je ergeren gaat je zéker niet helpen met je productiviteit!

Succes dit jaar! Let’s make it a good one. :-) En voel je vrij om jouw beste tip te delen. Joe!

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

  1. Oh dit is zo herkenbaar! Ik begin meestal ook veel te laat aan dingen en dan meestal met het meest onbenullige (maar zoals je zegt, het werkt wel) en ook het opruimen van mijn huis geeft mij veel rust in mijn hoofd en dan kan ik alles weer aan..

  2. Begin klein werkt het beste bij mij! Ik kijk dan als een berg ergens tegenop en een klein beginnetje helpt tegen het gevoel dat het zo onmenselijk veel is :P

  3. Mijn productiviteit is na 1 dag al met 100% afgenomen. Beetje jammer dit , hahaha. Jij ook succes!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.