Zoek
Sluit dit zoekvak.
dood door schuld

dood door schuld

dood door schuld

Anne woont met haar man en en kinderen in een rustige en welvarende buurt. Eigenlijk mankeert er niets aan haar leven. Tot ze op een dag een schoolgenootje van haar dochter aanrijdt. Het meisje overlijdt en Anne wordt verstoten door de sociale kring waarin zij verkeerde – evenals de ouders van het overleden meisje. Anne wordt verteerd door haar schuldgevoel en haar gezin lijdt hieronder. Het gezin valt uit elkaar. Er is maar één mogelijkheid over…

Wat vind ik van Dood door schuld?

Ik ben niet per se te spreken over hoe dit boek geschreven is, maar meer over het verhaal. Natuurlijk heb ik er wel eens over nagedacht over hoe het zou zijn als je iemand aanrijdt en probeer ik me er een voorstelling bij te maken hoe het voelt als je iemand per ongeluk van het leven berooft. Zou ik zelf meteen wegrijden uit reflex? Zou ik het mezelf ooit vergeven? Vast niet.

Als ik me voorstel hoe het voelt als je iemand hebt doodgereden, dan stel ik het me voor zoals het beschreven wordt in Dood door schuld. Jezelf altijd maar blijven straffen. Hoe kan je naar een feestje gaan, hoe kan je een glas wijn drinken en ervan genieten en vooral; hoe kan je ooit weer lachen? Ik weet natuurlijk niet of het écht voelt zoals Tineke het beschrijft in dit boek en wellicht gaat iedereen er op een andere manier mee om, maar dit verhaal gaf mij wel degelijk kippenvel.

Dood door schuld is een goed boek. Ik werd niet heel erg gegrepen door de schrijfstijl, maar door de verhaallijn des te meer. Het is absoluut niet slecht geschreven, maar het is niet mijn stijl. Desalniettemin is Dood door schuld zeker een aanrader!

♥ Waardering: 7.

Tineke Beishuizen – Dood door schuld
Overamstel / 2011 / e-book
Dood door schuld is bij Bol.com te koop voor €7,49.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.