Recensie Dood door schuld - Tineke Beishuizen
boeken

dood door schuld

dood door schuld

Anne woont met haar man en en kinderen in een rustige en welvarende buurt. Eigenlijk mankeert er niets aan haar leven. Tot ze op een dag een schoolgenootje van haar dochter aanrijdt. Het meisje overlijdt en Anne wordt verstoten door de sociale kring waarin zij verkeerde – evenals de ouders van het overleden meisje. Anne wordt verteerd door haar schuldgevoel en haar gezin lijdt hieronder. Het gezin valt uit elkaar. Er is maar één mogelijkheid over…

Wat vind ik van Dood door schuld?

Ik ben niet per se te spreken over hoe dit boek geschreven is, maar meer over het verhaal. Natuurlijk heb ik er wel eens over nagedacht over hoe het zou zijn als je iemand aanrijdt en probeer ik me er een voorstelling bij te maken hoe het voelt als je iemand per ongeluk van het leven berooft. Zou ik zelf meteen wegrijden uit reflex? Zou ik het mezelf ooit vergeven? Vast niet.

Als ik me voorstel hoe het voelt als je iemand hebt doodgereden, dan stel ik het me voor zoals het beschreven wordt in Dood door schuld. Jezelf altijd maar blijven straffen. Hoe kan je naar een feestje gaan, hoe kan je een glas wijn drinken en ervan genieten en vooral; hoe kan je ooit weer lachen? Ik weet natuurlijk niet of het écht voelt zoals Tineke het beschrijft in dit boek en wellicht gaat iedereen er op een andere manier mee om, maar dit verhaal gaf mij wel degelijk kippenvel.

Dood door schuld is een goed boek. Ik werd niet heel erg gegrepen door de schrijfstijl, maar door de verhaallijn des te meer. Het is absoluut niet slecht geschreven, maar het is niet mijn stijl. Desalniettemin is Dood door schuld zeker een aanrader!

♥ Waardering: 7.

Tineke Beishuizen – Dood door schuld
Overamstel / 2011 / e-book
Dood door schuld is bij Bol.com te koop voor €7,49.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.