Château fatale -
boeken

château fatale

château fatale

Château Fatala gaat over Leonie Fougard. Zij is journaliste bij Le Figaro. Dankzij dat werk ontmoet ze haar vriend, Serge. Als ze samen naar Corsica gaan, wordt haar vriend op vreselijke wijze vermoord. Leonie zint op wraak en gaat op zoek naar de daders. De opdrachtgever voor de moord blijkt een kopstuk van de onderwereld te zijn en krijgt politieke steun, waardoor hij onaantastbaar lijkt. Toch geeft Leonie niet op, zelfs niet als ze verwikkeld raakt in een internationaal netwerk van wijnfraude. Uiteindelijk krijgt ze steun van een wijnboer en een ex-werknemer van het Vreemdelingenlegioen en samen gaan ze de strijd aan met extreem gevaarlijke tegenstanders. Deze strijd eindigt explosief…

Wat vind ik van Château Fatale?

Ja, ik ben enthousiast. Om maar met de deur in huis te vallen. Ik vind dat Ilja Gort humor en spanning echt perfect heeft gecombineerd. Château Fatale heb ik in één dag uitgelezen, omdat ik constant benieuwd was naar wat er nu weer ging gebeuren. Dat Quentin Tarantino voorin het boek wordt bedankt, snap je volkomen zodra je het boek uithebt.

De verschillende verhaallijnen in dit boek, die allemaal op een knappe manier met elkaar verbonden zijn, houden je constant in hun greep. Er zit gewoon geen één saaie bladzijde in dit boek. Ik heb ook echt gesmuld van de heerlijke beschrijvingen van Gort, zoals ‘zalm met de malsheid van een bibliotheekboek’ en ‘een brabbeltaal die klinkt als een aalscholver die een te grote vis probeert door te slikken’. Dit soort beschrijvingen maken het voor mij levend en laten me hardop lachen. Het is alsof je dit hele boek écht meemaakt.

Château Fatale heeft me echt positief verrast. Door de cover van het boek, was ik een beetje bang dat het een te fantasierijk boek zou worden. Een beetje zoals The Hunger Games. Gelukkig is Ilja Gort er heel goed in geslaagd om een heel geloofwaardig verhaal neer te zetten.

♥ Waardering: 9.

Ilja Gort – Château Fatale
Lebowski / 2015 / 9789048822683
Château Fatale is bij Bol.com te koop voor €19,99.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.