Zoek
Sluit dit zoekvak.
oud en nieuw overrated

O&N is zo overrated

“Zeg, wat ga jij doen met Oud en Nieuw?” “Wat gaat het worden met Oud en Nieuw?” “Wat voor dikke fissa (dat is ‘straats’ voor feestje, he) heb jij op de planning staan voor NYE?” Verschillende varianten van dezelfde vraag, die ik allemaal kort en bondig kan beantwoorden: “Weet ik veel.” Valt vaak niet in goede aarde. Dan krijg je de ‘ik ben nu heel verbaasd-blik’ toegeworpen. Je voelt je bijna verplicht om een uitweg te zoeken, een excuus. Je moet verantwoording afleggen, want ‘niets’ doen, dat is uit den boze. “Hoe bedoel je?” “Nou, ik weet gewoon nog niet wat ik ga doen. Ik weet eigenlijk niet of ik wel wat ga doen.” “Oh, huh? Heb je nog niets gepland?” Tijd om te rollen met de ogen en te zuchten. Het erge is nog dat het een jaarlijks terugkerende discussie is. Maar voor een ieder die zich ook zo voelt: ik heb het perfecte antwoord gevonden! “Zeg, hallo, ik heb in de maand december kerstcadeaus moeten kopen, moeten bedenken wat ik ga vieren, hoe ik dat ga vieren én met wie ik dat ga vieren, ik heb na moeten denken over de kerstdecoratie (wil ik het überhaupt en zo ja, welke kleuren), ik moest letten op mijn voeding en dus chocolade, speculaas, kerstkransjes en oliebollen moeten weigeren, ik moest bewegen, ik moest kerstkaarten schrijven, postzegels likken (ieh) en vervolgens de kaarten op de bus doen, ik moest de decemberboodschappen doen (wat is waar in de actie en wat heb ik eigenlijk nodig?), ik moest vooruit denken, ik moest op de kosten letten, ik moest kerstballen breien, ik moest ook vooral tegen iedereen aardig doen, want: vrede op Aard.” En ja, het is aan te raden om dit altijd in dezelfde volgorde af te steken, want anders raak je de draad kwijt.

Dus. Wat ga jij doen met Oud en Nieuw?

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

8 reacties

  1. De baas heeft die keuze al gemaakt voor mij. Ik werk. Scheelt een hoop stress ;-)

  2. Haha jaaa, zo herkenbaar! Je ‘moet’ gewoon iets leuks doen, anders ben je niet normaal in deze maatschappij. Ik vind het ook zo’n onzin allemaal. Wij zitten dit jaar (mijn geliefde en ik) met z’n tweeën op de bank met kaasjes en rode wijn en ik vind het fijn.

  3. Ik heb ook niet zoveel met O&N. Zit bijna elk jaar gewoon met m’n ouders op de bank: oliebollen eten, wijntjes drinken, gezelschapsspelletjes, tv kijken, dikke prima. Ik geef er helemaal niks om dan ‘s avonds in de kroeg te staan en 5 euro te betalen voor een biertje ;)

  4. Vre-se-lijk. Fijn om te horen dat ik niet de enige ben. Laat het alsjeblieft zo snel mogelijk 2 januari zijn. Ik moest trouwens denken aan de film Frank bij “ik ben nu heel verbaasd-blik”. Daar loopt zo’n man zijn hele leven met een gigantische masker op en iedere keer spreekt hij hardop uit wat voor een blik achter dat masker schuilt. Oké, heel interessant ;)

  5. Wel niets doen mag ook! Dan antwoord je dat toch gewoon. Mensen moeten leren dat niet iedereen hetzelfde is. Ik zelf eet met vrienden om nadien lekker te gaan shaken met mijn kont! :)

  6. Haha herkenbaar! Wat ik vooral irritant vind aan zo’n avond is dat het ook echt geforceerd een van de leukste feestjes van het jaar moet zijn! Give me a breakkkk

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.