Zoek
Sluit dit zoekvak.

gedwongen blij zijn

Elk jaar ontdek ik het weer opnieuw: ik heb niets met de donkere dagen. Of eigenlijk vooral niet met de donkere ochtenden en donkere middagen. Wat daar tussenin gebeurt, zal me werkelijk een zorg zijn. Misschien lees je het al tussen de regels door, maar voor de duidelijkheid: ik zit middenin mijn winterdip. Verwoed probeer ik er weer uit te komen.

Godzijdank helpt Lisa me een handje. Zij heeft me namelijk opgedragen (ja, zo is ze) om een tag (5 reasons why I smile) in te vullen. Zo ontzettend tegen mijn principes in, maar het is lastig om volgzaam te zijn én principes te hebben. Dus vandaag ga ik gedwongen blij zijn. Nou, komen ze hoor. Mijn vijf redenen om te lachen.

  1. Ik ben volop lekker
   Het leven is gewoon echt veel simpeler als je heel knap bent. Mannen laten je netjes oversteken en met een lieve lach krijg je bij verkopers veel meer voor elkaar.
  2. Mensen zijn trots op me omdat ik het alfabet kan boeren
   Ik ben zo intens vrouwelijk dat ik alleen maar heel soms een beetje lucht laat ontsnappen via mijn mond. Doordat ik maar heel soms doe, heb ik al best wel lang lucht opgespaard. En als je dat dan eindelijk de vrije loop laat, kun je in één keer het hele alfabet boeren. De trotse reacties van mijn naaste omgeving zijn onbetaalbaar.
  3. Ik hou van telemarketeers
   Telemarketeers bellen altijd zo lekker gelegen. Nooit tijdens het eten of als je gewoon aan het werk bent. En het fijne is dat ze ook meteen tot hun punt komen. Ze hebben nooit een script met een intro van gemiddeld vijftien minuten, waarin jij je heftig aan het afvragen bent waar dit in hemelsnaam naartoe gaat.
  4. Omdat het pas net herfst is en ik pas één keer problemen heb gehad met het openbaar vervoer
   Het is net een maandje herfst en ik heb dus pas één keer stilgestaan in de tram. De communicatie was ook echt om over naar huis te schrijven. De trambestuurder riep om dat ‘we aan de overkant van de weg konden overstappen op de bus naar het Centraal Station’. Wist ik veel dat ‘konden’ eigenlijk ‘moesten’ was.
  5. Uit betrouwbaar onderzoek is gebleken dat ik het toch in me heb om heel lief te zijn.
   Mijn naaste omgeving vindt me uiteraard hilarisch, maar soms werden ze een tikkie moe van mijn ad rem-heid. Dus kreeg ik maar vijf jokers per dag (die meestal al na een uurtje op waren, maar ach) en moest ik heel de dag lief doen. Ik hou van uitdagingen en dit was me er eentje. Geslaagd. Met vlag en wimpel.

Omdat ik ook een beetje recalcitrant ben (met vlagen), wil ik ook graag een zesde reden noemen. Ik ben namelijk intens blij met de mensen om me heen en hun sarcasmesensor. <3

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.