Zoek
Sluit dit zoekvak.
freelennse - de cirkel

de cirkel

freelennse - de cirkel

De Cirkel is een bedrijf, een heuse samenleving. Er werken duizenden mensen die min of meer op hun werk wonen. Hun werk is hun leven. Mae Holland is de hoofdpersoon in dit verhaal. Als ze wordt aangenomen bij de Cirkel – het machtigste internetbedrijf van de wereld – is ze de gelukkigste vrouw op aarde. In het begin is het onwennig voor haar om altijd en overal heel erg bereikbaar en zichtbaar te zijn, maar uiteindelijk doet zij de volgende drie uitspraken:

 • “alles wat gebeurt moet openbaar zijn”
 • “privacy is diefstal”
 • “geheimen zijn leugens”

Mijn mening
Dit boek is bizar. Fascinerend. Angstaanjagend. En zo grappig en spannend. Ik ben sowieso een boekenfanaat, maar dit boek heb ik in één ruk uitgelezen. Ik kon het niet wegleggen en was serieus sip toen ik het boek uit had. De verhaallijn is heel goed uitgedacht en uitgewerkt. Je wordt zo meegesleept in het verhaal, dat je beseft: dit zou best onze toekomst kunnen zijn. Misschien iets minder heftig, misschien iets minder bizar, maar het is wel waar we naartoe zouden kunnen gaan. Zijn er straks nog grenzen? Kan ik nog in mijn neus peuteren of in oncharmante houdingen op de bank liggen lezen, zonder dat iemand me daarop aanspreekt? Tenzij ik natuurlijk zelf die foto’s upload op Instagram. Maar… ja. Ga De Cirkel van Dave Eggers lezen. I really loved it.

♥ Waardering: 10.

Dave Eggers – De Cirkel
Lebowski / 2013 / 9789048818631
Bij Bol.com te koop voor €22,50

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

9 reacties

 1. Die ga ik eens aanschaffen voor m’n vakantie, ik was er altijd al benieuwd naar maar door jou helemaal!

 2. Dit boek staat nog op mijn leeslijst, heb op het moment helaas niet veel tijd. Maar dat komt wel ;)
  Ik heb je trouwens genomineerd voor de Very Inspiring Blogger Award :)

 3. Dit boek heb ik al vaak voorbij zien komen in mijn bloglovin feed. Misschien toch eens een keer lezen. Klinkt bijzonder

 4. Hoewel het een bijzonder aardig boek is, was het niet enorm vernieuwend en vond ik Mae veel te snel totaal gehersenspoeld om enige spanning te creëren.

 5. Hoor er zoveel mensen over. Ben enorm benieuwd dus ga hem morgen halen! Thanks voor de review Lennie <3

 6. Om een of andere bizarre reden dacht ik dat dit zo’n selfhelp-boek was (ja ik weet ook niet waar dat idee vandaan kwam..) en dat ik ‘m dus maar links zou laten liggen. Maar dit klinkt echt heel, heel interessant!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.