Zoek
Sluit dit zoekvak.

de grote gevaren van WhatsApp

Sinds al een paar jaar ben ik in het bezit van een heuse slimme telefoon. Zo een waar je op kunt internetten en waar je eindeloos gebruik kunt maken van WhatsApp. Je weet wel, die app waarmee je onbeperkt tekstberichten, foto’s en spraakberichten kunt versturen. Dat klinkt allemaal enig, maar zijn jullie je ook bewust van de grote gevaren die gepaard gaan met deze sociale app? Omdat ik het beste met jullie voor heb, wil ik ze graag even in willekeurige volgorde met jullie delen.

 • Gigantisch tegen de lamp lopen. Nee, niet omdat je hebt gezegd dat je om half 9 al lag te slapen, maar WhatsApp aangeeft dat je om 00:48 nog on line was. Ik bedoel het hartstikke letterlijk. Dat je in een lampenspeciaalzaak loopt, constant naar je telefoon loert en converseert via WhatsApp en ineens iets heel hards tegen je hoofd voelt bonken. Ja, dit overkwam mij laatst.
 • In de verkeerde trein stappen en dat pas ontdekken als je zo’n 100 kilometer van je eigenlijke bestemming bent. Dat gebeurt vooral als je in een WhatsApp-groep zit en 205 berichten terug moet lezen.
 • Smerige dingen ontvangen via de nieuwe spraakfunctie. Bij mij varieert het van boeren tot wc-bezoekjes.
 • Kramp in je buikspieren van het lachen. Niet alleen smerige dingen worden verstuurd als spraakbericht, maar ook de slappe lach of hilarische concerten.

Hopelijk behoed ik jullie hiermee voor de valkuilen van WhatsApp en wordt de schade beperkt. Kusjes en we appen! X

 

 

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

19 reacties

 1. Leuk geschreven! Ik liep een keer op straat keihard tegen een lamp aan, nou ik was de enige die zichzelf uitlachte op straat.Gelukkig zagen niemand het nauwelijks (:

 2. Ik heb er nog een: voor gek staan in de trein doordat je keihard moet lachen om berichtjes in een WhatsApp-groep. Héél gevaarlijk!

 3. Ik vindt het zelf ook zo vervelend als ik van die opmerkingen krijg van vrienden. Wat deed je om drie uur in de nacht?? Ik hoor ook regelmatig vrienden over jongens praten van ja hij is al vier uur niet meer online geweest hij zal wel met een meisje zijn. Je heb nu tegenwoordig een functie op de iphone dat je dat uit kan zetten. Maar het nadeel daarvan is weer dat je gek gaat worden omdat je niet weet of iemand het nou gelezen heb en je zwaar aan het negeren is.

 4. Haha Whatsapp kan voor leuke momenten zorgen, maar soms word ik gek van al die groepsberichten… ;-)

 5. Goed om te weten! Ik gebruik whatsapp ruim een week dus ik zal jouw valkuilen in gedachten houden ;-)

 6. Haha wat een heerlijk artikel, leuke blog heb je ook. Ik ga je volgen via bloglovin! (:

 7. Oei, dat één na laatste punt is een vriendin van mij overkomen. Ze hadden opgenomen hoe één van hun klasgenootjes het heel gezellig had gehad in bed met een jongen en via Whatsapp doorgestuurd. Niet het leukste berichtje wat je graag wilt ontvangen :)

 8. Haha! Whatapp is super handig, maar van al die groepsgesprekken wordt ik weleens een beetje moe…

 9. oh jeetje dat is wel heel erg. bij mij is er nog niks ernstigs gebeurt

 10. Haha ik moest hier erg omlachen!
  wat heb je dit leuk geschreven!

  plus je hebt een erg leuke blog!
  misschien kunnen wij elkaar volgen!

  liefs

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.