Zoek
Sluit dit zoekvak.

he, jij ook hier?

Altijd als ik in een wachtkamer zit in het ziekenhuis of bij de dokter, aanschouw ik alle gebeurtenissen om me heen. Toegegeven, ik erger me aan de huilende kinderen en pruttelende bejaarden, maar ik smul als mensen bekenden tegenkomen. En dan het liefst bekenden die ze al sowieso niet wilden zien. Niet op straat, niet in de tram, maar al he-le-maal niet in een desbetreffende wachtruimte. Het ongemak spat er vanaf. Je hoort de hersenen kraken. Harder dan de ongemakkelijke stoelen waarop je geacht wordt plaats te nemen. Je ziet de wangen langzaam maar zeker rood kleuren en je hoort de gedachtengang bijna. ‘Shit. Haar wilde ik echt niet zien. Zeker niet nu ik hier in mijn kloffie ongedoucht zit te wachten op mijn afspraak die enorm verlaat is. Moet ik nu iets zeggen? Nou ja, zij kwam later binnen, dus eigenlijk vind ik dat zij mij dan moet begroeten. En niet andersom. Maar ja, die meid tegenover me voelt plaatsvervangende schaamte. Zij moet de spanning wel voelen. Ja, dit kan niet anders dan merkbaar zijn. Anders keek ze niet zo naar me. God, sta me bij. Wat moet ik nu?’. “Hai.” “Hé, jij ook hier?” “Ja, ik zit te wachten op mijn man. Die had een afspraak. Tsja, die spastische darm, hè. Het houdt maar niet op.” En dan is het moment daar. “Mevrouw Bakker? Komt u maar mee. U zit in de kamer links. Ik kom zo bij u.”

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

2 reacties

  1. Haha true that.
    Ik had het gisteren al. Onderweg naar de tandarts in willekeurig uitgekozen kleding, geen make-up op en net twintig minuten wakker kom ik m’n date van volgende week tegen. Ik kan me charmantere momenten bedenken.

  2. Ik heb anderhalf jaar lang met enige regelmaat in de wachtkamer bij de plastische chirurg gezeten. Je ziet iedereen elkaar aankijken en zich afvragen waarom jij hier bent haha

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.